Fehértavi darvadozás

Fehértavi darvadozás

A szegedi csányisok a mai nap (november 16.) folytatták a Fehértavi darvadozást.

Mindhárom csoport együtt indult a Közösségi Házból a pár kilométerrel lévő szatymazi Postakocsi csárdához. Megérkezés után különböző programokon vettünk részt, amelyek több helyszínen zajlottak.

Egyik csoport a madárgyűrűzéssel indított. A gyűrűzés során sok új madárfajjal ismerkedhettek meg. A hálóba akadt kék cinege, nádi sármány, ökörszem és függőcinege. A szakmai vezetők lehetőséget adtak arra, hogy a madarakat a gyerekek engedhették el.

Két csoportnak lehetősége volt lovas kocsival kimenni a Berckz Péter kilátóhoz a Fehér-tó mellé, ahol távcsövekkel, objektívekkel kémlelhették a darvaktól hemzsegő eget.

Miután mindhárom csoport visszatért a csárdához, megtekintettük a fotó és rajzkiállítást. Ugyanezen a helyszínen a darvak életével és vonulásával kapcsolatos totó, ügyességi és ismeretterjesztő kreatív játékokon vettek részt.

Akinek kedve volt, papírsárkányt is készített, vagy megkóstolhatta a szeged környéki méhészek termékeit. Gyönyörű őszi napsütéses időnk volt, így mindenki a friss levegőn feltöltődhetett a délutáni fejlesztőórákra.