Főzősuli Jászberényben

Brightonból nemrég jöttünk haza, ahol sok szép emlékkel gazdagodtunk. Eltelt pár nap és újabb érdekes program várt ránk. Izgatottan vártuk a ”főzőtábort”.

Az első napunkat a Jász Múzeumban kezdtük, ahol sok érdekességet megtudtunk a jászsági népi ételekről, szokásokról. Olyan fűszerekről, amikről még soha sem hallottunk. Arról, hogy őseink a fűszerekkel milyen csodálatos ízeket adtak ételeiknek, amiket érdemes nekünk is újra felfedezni. Edit néni a múzeum igazgatója igazi szakértőként vezetett minket a régi, nekünk mégis új ízek világába. A „főzősuli” zárásaként részt vettünk az OTP csapatával csányis színekben a Jászberényi Arató és Népi ételek főzőversenyén. Itt aztán volt hangulat! A sok sürgő-forgó csapatot látva, mi is kitettünk magunkért. A krumpli gombócokat úgy készítettük, mint a profi szakácsok. Menünk: Hagyományos krumpli gombóc bankár raguval kamatostul. Köszönjük Kati néninek és csapatának a finom ebédet, a sok kedvességet. Várjuk a szeptembert, amikor profi szakács fog minket pár fortélyra megtanítani. Remélem ő is dicsérni fog bennünket, még akkor is, ha a gombóc kicsit kocka lesz is. Kispál Kitti, Jászság 3