Határokon átívelő barátság

Határokon átívelő barátság

Egy kivételes hétvégével indult számomra 2019. Olyan hétvége volt ez, amikor magam is turistaként jártam Budapestet, még a hóesés ellenére is.

2011 nyarán az Alapítvány jóvoltából többen Máltán tanulhattunk két hétig. Fantasztikus élmény volt egy mediterrán szigetországban tölteni a mindennapjainkat, egy máltai iskolába járni, majd az órák után együtt kikapcsolódni. Ekkor ismerkedtem meg Gianmatteoval, akivel azóta is nagyon jó barátok vagyunk és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Hét és fél év telt el, és azóta nem találkoztunk, egészen idén január 4-éig.

Gianmatteo még sosem járt Budapesten, és azért látogatott el városunkba, hogy újra találkozzunk. Lenyűgözte a város szépsége, az itteni vendégszeretet és a magyar konyha. Rengeteg élményt elevenítettünk fel a régi időkről és részletesen beszélgettünk az elmúlt évek eseményeiről és a jövőbeni terveinkről. Furcsa, de tulajdonképpen ugyanott folytattuk a beszélgetést, mint ahol Máltán abbahagytuk. Mintha nem is történt volna meg ez a hét és fél év.

Hálás vagyok az Alapítványnak, hogy 2011-ben Máltára utazhattam, rengeteg élménnyel és egy életre szóló barátsággal is gazdagodhattam.