Szóbeli

Szóbeli

Eljött végre a nagy nap, mikor számot adhattunk tudásunkról. Sokat készültünk rá, mivel ezen is múlik, hogy ki utazhat majd a nyáron Brightonba vagy Augsburgba, és ezzel lezárul az éves verseny.

A várakozási idő gyorsan eltelt, élveztük egymás társaságát és még egyszer belepillanthattunk jegyzeteinkbe. Nem csak a csányis nyelvvizsgákkal telt el ez a nap, ugyanis sokan most töltötték ki az állami nyelvvizsgára való jelentkezési lapot. Sokan készülnek arra a nyelvvizsgára is, és szerintem ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy szokják a vizsgahelyzetet, illetve magát azt a tényt, milyen, amikor angol nyelven folyik a beszélgetés. Ez a csányis szóbeli vizsga nagyon jó arra is, hogy kapjunk egy képet arról, szóban mennyire vagyunk jók.

Nekünk, egyetemistáknak is mindig jó alkalom egy ilyen, mikor találkozhatunk a nálunk fiatalabbakkal és tudunk ilyenkor jókat beszélgetni. Én, személy szerint, alig akartam elhinni, hogy a „fiaink” már ilyen sokat nőttek.

Köszönjük az Alapítványnak, hogy nem csak a vizsgahelyzetet teremtik meg ilyenkor, hanem azt is, hogy legalább ennyi időt is kapunk, hogy a többiekkel találkozzunk és megtudjuk, minden rendben van-e mindenkivel!

Kovács Viktória, Király Kinga
Jászság