Köszönet

Köszönet

Az elmúlt pár hétben lehetőségem adódott az ország egyik vezető utazási irodájánál, az OTP Travelnél eltöltenem hat hetes nyári szakmai gyakorlatomat.

Pécsiként először nehézkesen illeszkedtem be fővárosunk vérkeringésébe, azonban ehhez hatalmas segítség volt napközben a kedves közeg a munkahelyemen, majd pedig a baráti légkör a K9 szálláshelyünkön.

Gyakorlatomat a Beutazási és Belföldi üzletágnál kezdtem meg dr. Gyenizse Dorottya mellett. A Nádor utcai irodaház második emeletén székeltünk egy falatnyi, de annál kedvesebb irodában hárman, Bakó Balázs társaságában. Javarészt az ő szárnyaik alatt dolgoztam, próbáltam segíteni mindennapi munkájukat. Nagyon tetszett, hogy rengeteg kreatív munkát kaptam, amiben hagyták, hogy önállóan dolgozhassak, úgy éreztem ezáltal rögtön az első perctől, hogy igazán hasznos tagja lehetek ennek a fantasztikus csapatnak. A gyakorlat ideje alatt megismerkedhettem a beutazási és belföldi utazásszervezési feladatokkal, számtalan magyar és idegen nyelvű (angol, német) ajánlatot állítottam össze partner irodák részére, hazánkat bemutató turisztikai anyagokat készítettem, honlapokon megjelenő tartalmakat, valamint az újonnan bevezetésre kerülő vállalatirányítási szoftver adathalmazát frissítettem. Mindezek mellett betekintést nyerhettem az OTP Travel menetjegy-, és kiutazási üzletágának tevékenységébe, valamint a pénzügyi és marketing területek ügymenetébe, illetve megtapasztalhattam milyen az Andrássy út kellős közepén front officeban is munkálkodni. Hatalmas élmény volt számomra a szakma elitjétől első kézből tanulnom és látni, hogyan működik a valóságban egy utazási iroda.

Ezúton szeretném még egyszer megköszönni az OTP Travel összes munkatársának, kiemelten Molnár Judit ügyvezető igazgató asszonynak, valamint a Csányi Alapítványnak, hogy lehetőségem adódott egy ilyen fantasztikus helyen és közegben eltöltenem szakmai gyakorlatomat. Továbbá köszönöm kollégáimnak azt a sok kedves szót, segítséget és türelmet amit irányomba tanusítottak. Biztos vagyok benne, hogy társaimhoz képest hatalmas előnnyel kezdem meg harmadéves tanulmányaimat. Bizakodom abban, hogy a közeljövőben lesz még lehetőségünk együtt dolgozni.
Szabó Gábor, Pécs 1. PTE 3. éves hallgató