Közlekedj okosan!

A csoportom fiatalabb tagjainak tartottam előadást a helyes és biztonságos közlekedésről, mivel az alapítványi Vigyázz, kész, vezess! pályázat egyik nyertese lehettem. A témát könnyen érthető módon fogalmaztam meg, mert a közlekedésben mindenki részt vesz, függetlenül attól, hogy kerékpáros, vezető, vagy éppen gyalogos, és a szabályok betartása, a biztonság nagyon fontos saját és mások épségének megőrzésére. Előadásom során kiemeltem a gyalogosokra való figyelem fontosságát, a gyalogos közlekedők szabályos és biztonságos viselkedését. Nagy tekintetet fordítottam az elsőbbségadás sorrendjeire, valamint az ittas vezetés veszélyeire, amire véleményem szerint többet kéne beszélni. A napjainkban egyre népszerűbbé váló elektromos rollernek is külön bemutatást szántam, mivel ez érdekelt a fiatalok körében, és a csoportunkban is szó esett róla, a használatáról. A prezentációmat követően elmentünk Kaposváron ahhoz a kereszteződéshez, ahol a legtöbb baleset történt közelmúltban a városban. Itt megbeszéltük azok okait és megelőzéseit a helyes szakaszon való átkeléssel, az autók szabályos sebességével, a figyelemmel. Úgy gondolom a szabályos és biztonságos közlekedés ismerete és alkalmazása fontos és hasznos mindenkinek. Örültem annak, hogy a csoportomból a kérdéseimre tudták a választ az egyes szabályokról, táblák ismeretéről.

Sárközi Eszter

„Egy igazán informatív előadással érkezett Eszter ma délután hozzánk a közlekedés veszélyeiről, és fontos szabályairól. Szó volt a gyalogos közlekedésről, és hogy hogyan tudjuk biztonságban magunkat olyan esetekben, amikről eddig nem is gondoltuk volna, hogy akár balesetveszélyesek. Az autósközlekedésről is jó pár hasznos információval gazdagodtunk, s emellett tájékoztatott bennünket az elektromos rollerrel való közlekedés előnyeiről és veszélyeiről is. Ezután Kaposvár legveszélyesebb kereszteződéséhez látogattunk el, ahol a legtöbb személyi sérüléssel járó tragédia történt az elmúlt években. Eszter felhívta a figyelmünket számos olyan szabályra, amellyel biztonságban tudhatjuk magunkat az utakon, sok saját tapasztalattal és friss, ropogós ismereteivel a KRESZ- ről.

Kovács Nagy Sarolta

Fontosnak és érdekesnek tartottam, annak pedig különösen örültem, hogy nem szárazon, csupán tényszerűen darálta le nekünk. Több dologra is fölhívta a figyelmemet, kiderült, hogy sokszor az út rossz oldalán közlekedem.

Sármány Enikő

Én azt szerettem Eszter előadásában – azon kívül, hogy a mindennapjainkban is használható tudást adott – hogy színesebbé és élvezetesebbé tette egy rendőrségi video bejátszásával az előadását.  Többen ugyan csak vágyunk az elektromos rollerre, mégsem gondoltam eddig, hogy mennyi veszély fenyegeti azokat, akik ezzel a járművel? közlekednek (na erről is szó volt, hogy egyáltalán hol a helye a közlekedési eszközök között). Köszönjük Esztinek a programot és sok sikert kívánunk neki a jogosítvány megszerzéséhez!

Sipos Levente