Eredményhirdetésen jártunk

Eredményhirdetésen jártunk

Egy hideg, de verőfényes februári reggelen mentorommal elindultunk a Kenguru Angol Nyelvi Verseny díjátadó ünnepségére. (február 9.)

A ceremóniára az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán, egy szép téglaépületben került sor. Egy hosszú folyosón végigmenvén egy Bolyai Jánosról elnevezett tágas előadóterembe került sor az átadásra.

A versenyen összesen 1620 általános iskolás, valamint 1810 középiskolás tanuló vett részt. Utóbbiakat a nyelvtudásuk alapján öt különböző kategóriába sorolták be; én a legfelső kategóriában indultam, tehát nem kevesebb, mint háromszáznyolcvanöt másik diákkal versenyeztem.

Az ünnepség – annak ellenére, hogy a német- és a franciaverseny díjazottjaival együtt szerte az országból több száz tanuló kapott könyveket, oklevelet és egyéb tárgyjutalmakat – egy óra hosszú volt. Miután átvettem a második helyezésért járó, történelmi személyiségekről szóló súlyos könyvet és a díszes oklevelet, a folyosón állófogadással vendégeltek meg minket és a többi díjazottat, illetve a szülőket, tanárokat, kísérőket.

A díjátadóról késő délután, fáradtan, hószállingózás közepette, ugyanakkor jó érzésekkel mentünk haza.

Palkó Richárd, Kaposvár 2. csoport