Időutazás Bikalon

Ki ne szeretne időutazást tenni a középkorba, megismerni régi korok mesterségeit, valódi lovagokkal találkozni és belekóstolni az apródok életébe? Ez mind megadatott a nagybajomi diákoknak, akik a hétvégén a bikali élménybirtokra látogattak, hazánk első tematikus élményparkjába.

A 7,5 hektáron elterülő birtok egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, lovasok, íjászok, és gyakorlott madarászok közreműködésével. A középkori falu mintájára épült birtok óvárosában és főterén közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra. Az utcákon felbukkanó színészek és animátorok megelevenítik a középkori város hétköznapjait. Találkoztunk Pajtival, az udvari bolonddal, bemutatkoztunk egy szerzetesnek és láttunk egy jósnőt amint jövendőt mond. Délelőtt és délután a két színtéren, a Madaras színpadon és a Lovagi küzdőtéren egy-egy komplett előadás várt minket. A legnépszerűbb programok a solymászbemutató és a színházi előadás voltak, ahol a gyerekek megtudhatták, hogyan válik egy elkényeztetett fiú igazi bátor lovaggá.