Nemzeti VERSeny

Nemzeti VERSeny

„November 9-10-én részt vettem a Nemzteti VERSeny Nemzeti Színházban megrendezésre kerülő szuperdöntőjén Budapesten. Ezt a versenyt a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nemzeti Színház immár 4. alkalommal szervezi meg. Ebben az évben több, mint kétszázan mérettették meg magukat. Az elődöntőre egy versfilmet, a középdöntőre egy versklippet kellett készíteni. Az előbbire én Karinthy Frigyes Előszóját, majd a középdöntőre József Attila a Dunánál című versét dolgoztam fel. Az első forduló eredményeként a zsűri egyenes ágon juttatott tovább, míg a középdöntőből a szuperdöntőbe a közönség segítségével kerültem, aminek szintén nagyon örültem.

Erre a fordulóra Ady Endre: A Duna vallomása című versével, illetve Máray Sándor: Mennyből az angyal című művével készültem.

Első nap komoly kritikát kaptam mindkét versemmel kapcsolatban. A tanácsokat mindenképpen megfogadom a jövőre nézve. A vasárnapi produkciómat a zsűri jónak értékelte, ami nagyon boldoggá tett. Rettenetesen vártam az eredményhirdetést, hiszen egy ilyen nagy verseny számos izgalmas pillanatot rejt. Előtte egy vicces és vidám vers-zenei produkciót hallgathattunk meg.

Bronz minősítést szereztem, valamint a Nemzeti Színház díjaként egy színházbérlettel lettem gazdagabb, ami a Magyar Nemzeti Színházba szól. Elégedett és boldog vagyok, hiszen nagy álmom volt egyszer a Nemzeti Színházban verset mondani. Kiváltságosnak érzem magam, hogy ezen a versenyen megmérettethettem magam, nagyon élveztem.

Nagy köszönet Janus Pannonius Gimnázium tanárának Gilincsek Tímeának a felkészítésben nyújtott segítségéért, Erika néninek és az Alapítványnak a rengeteg támogatásért és mert mindig hisznek bennem.” Szép Hanna,  Mohács 1-es csoport