Chun Yin Roger Lo AIESEC önkéntes Hong Kongból

Sziasztok Lo Chun Yin Roger vagyok Hong Kongból. Hívjatok egyszerűen Rogernek. A Hong Kong University of Science and Technology elsőéves hallgatója vagyok, mérnöknek készülök. Hobbim a gitározás és a futás. Magamat egy lelkes és befogadó embernek tartom, ami azt jelenti, hogy pozitívan gondolkodom és barátaimat támogatom, ahol csak tudom. Emellett szeretek új dolgokat kipróbálni, ami talán a hobbimmá válhat, így ha találkozunk, akkor ne fogjátok vissza magatokat osszátok meg velem hobbitokat nagyon kíváncsian várom!

Motiváció

Szeretem a változásokat és azért kívánok ebben a nyári tábor projektben részt venni, hogy örömteli változásokat hozzak mások életébe és magamból is kihozzam a legtöbbet. Mint világpolgár nemcsak magadra kell gondolnod, mert az lebénít, a másokra való figyelés és mások segítése lendületbe hoz. Azt remélem, hogy pozitív gondolatokat tudok minden körülöttem lévő fiatalnak átadni ez alatt a hat hét alatt. Azt gondolom, hogy a Szociális érzékenységem, az együttműködőképességem és problémamegoldó képességem is fejlődni fog. Ezek is olyan területek, amik fontosak számomra.

Miért Magyarország?

Mindig is vágyam volt megismerni Kelet Európát és Magyarország különös hely. Magával ragadnak a lakói, a látnivalói, az ételei, a kultúrája. Hiszem, hogy ebből kapok majd ízelítőt az Alapítványban.

Miért a Csányi Alapítvány?

A beszélgetések során azt értettem meg, hogy ez az Alapítvány segítő kezet nyújt a szükségben lévő családoknak és gyerekeknek. Ez az egyik legszebb dolog, amit csak el tudok képzelni. Az Alapítványban végzett önkéntes tevékenység nekem is lehetőséget biztosít a segítésre. Az oktatási programja és tevékenysége, amit a honlapot olvasva megértettem – átlátható, következetesen egymásra épülő és a gyerekek érdekében van. Nem elsősorban a tantárgyakról szól, hanem olyan ismeretszerzésről, amit később hasznosítani tudnak.

Mire számítok?

Szeretném, ha a gyerekek és fiatalok taníthatók és befogadók lennének, ha motiválhatnám őket arra, hogy nyissanak az új dolgok felé. Azt is remélem, hogy én is változni fogok ez alatt a hat hét alatt hiszen minden egyes nap egy ilyen környezetben lépésről lépésre gazdagít. Szeretném megélni életem legjobb útját itt Magyarországon.

Dátum

2019. 06. 06.