Szívtelenül nem lehet…

Szívtelenül nem lehet…

Kétévente rendezik meg Kaposváron a Nemzetközi Gyermek – és Ifjúsági Színházi Biennálét. A somogyi megyeszékhelyen ilyenkor minden a gyerekeknek szóló színházi előadásokról szól. Több helyszínen zajlanak produkciók, a világ minden tájáról érkeznek társulatok.

A versenyprogramokon kívül utcaszínházi előadások, zenés-bábos forgatag várja az érdeklődőket. Mindenki talál kedvére valót, van itt csecsemőszínház, beavató színház, bábszínház, mozgás színház. Ma a (május 5-én) Kaposvár 1. és 2. csoportja a mesebolt Színház: Hideg szív című előadását választotta. Egyáltalán nem volt minden napi az előadás, amely több részből is állt. Először egy izgalmas beszélgetésre hívtak minket az alkotók, majd megnéztük magát az előadást, s utána a látottakról gondolkodtunk kicsit tovább együtt. tanulság volt a számunkra mi történik, ha az ember eladja a szívét, ha érték nélküli világra cseréli boldogságát. a haszontalan kérésekért nagy árat kell fizetni. Beszélgettünk arról az előadás kapcsán, hogy vajon azokra a dolgokra vágyunk, amik valóban boldoggá tesznek majd minket? Tudunk-e helyesen kívánni? Mi történik, ha rosszul döntünk? Van-e visszaút? Lehet-e „szívtelenül” élni?

 

Kaposvár 2. csoportja ezen kívül két előadást is megnéz a szemlén: egy Toldiról, a hős Miklósról szóló bábot, és egy Bemelegítés című mozgás színházat is.