Tanulásmódszertan Jászberényben

Tanulásmódszertan Jászberényben

A jászsági ötödik osztályos csoportnak november 24-25-én tartottuk a tanulásmódszertan tréninget.

Szombaton és vasárnap ahhoz kaptak segítséget a gyerekek, hogyan tanulhatnak könnyebben, hatékonyabban, kevesebb energiabefektetéssel. Vagyis tanulni tanultak, ahogyan ezt ők is megfogalmazzák a következő mondatokban:

A tanulás módszertanból nekem minden tetszett. Sok érdekes és játékos feladat volt. Jó tanácsokat mondott Piroska néni, sokat tanulhattunk belőle. Más volt, mint az iskolában. (Fehér Mónika)
Szerintem jó volt ez a két nap. Sokat tanultam a tanulásról. A feladatok végig nagyon játékosak voltak. Olyan dolgokat tanultam, amivel ezután könnyebben tanulhatok. A festés tetszett a legjobban. Jól éreztem magam. (Zsombók Lídia)
Egy nagyon vicces kérdőívet töltöttünk ki, amelyből kiderült, hogy mindig minden feladatot el kell olvasni figyelmesen. Egy másik feladatból megtudtam, hogy én vizuális alkat vagyok. (Versényi Virág)
Azért jó a tanulás módszertan, mert segít pl. abban, hogyan kell verset tanulni. Az benne a legjobb, hogy játékosan tanít Piroska néni. A szünetben jókat fociztunk, az nagyon jó volt. Volt egy teszt. A tanulási stílusunkat is megnéztük.  Én csendes vagyok… 🙂 (Bognár Bence)
Nekem nagyon tetszett a foglalkozás, szerintem hasznos volt ez a két nap. A legjobban a pillangós feladat tetszett. (Baráth Patrik)
Nekem azért tetszett ez a foglalkozás, mert segít az olvasásban is. Sok tesztet is kitöltöttünk, nekem a monotónia- teszt lett a legjobb. (Bolyós Roland)
Jó volt nagyon a tanulásmódszertan. Megtudtam milyen tanulási csoportba tartozok. Tetszettek a feladatok. Festettünk és rajzoltunk is. A szünetben fociztunk. Piroska néni nagyon kedves tanár néni.  (Tajti Márk)
A tanulás módszertan két napján megtudhattuk, hogyan lehet könnyebben tanulni. Nagyon sok jó tanácsot kaptunk Piroska nénitől. Játékos feladatokat végeztünk, teszteket töltöttünk ki. (Horváth Anna)
Megtudtam, hogy az én tanulási stílusom mozgásos és auditív. De a legjobb a becsapásos feladat volt. (Kántor Tamás)
Nekem azért jó a tanulás módszertan, mert megtanulok tanulni. Az egyik feladatból nagyon sok érdekeset tanultam az állatokról. (Nagy Dávid Martin)
Nekem nagyon jó volt, mert sokat játszottunk, játékosan tanultunk. Ez mindenben segít. Ha kapok az iskolában egy házi feladatot, már tudom, hogyan fogjak hozzá. Nagyon sokat nevettünk. Itt a feladatokat nem osztályozták, és sokkal színesebben tanultunk, mint az iskolában. Nagyon jól éreztem magam! (Törőcsik Fanni)