Úszni tanulunk

Úszni tanulunk

A Kaposvári 1-es csoport legifjabb tanulóinak a mai nappal (június 16.) kezdetét vette az úszótábor. Az idei évben is Nagybajom ad otthont a tanfolyamnak.

1. nap – Ahogy idősebb diákjaink, úgy a legfiatalabbak is ifj. Kovács László oktatótól sajátíthatják el az úszás alapjait. A cél a vízbiztonság megszerzése, az úszás, mint sport vagy szabadidős tevékenység megszerettetése. Az első nap már kemény munkával telt, hiszen a vízen való siklást, a láb- és kartempót, valamit a gyors és hátúszás rávezető gyakorlatait sajátíthatták el a gyerekek. A hét több más programot is tartogat még a számukra.

2-3. nap – A mai és a tegnapi nap is kemény munkával telt. Reggeltől késő délutánig úsztak a gyerekek, kiválóan alkalmazták a megtanult technikákat. Jól megy már mindenkinek a gyors- és hátúszás. Az úszás mellett azonban lovaglásra is volt lehetőség. A bátrabbak rögtön lóra is pattantak. Ha már Nagybajom ad otthont az úszótábornak, így egyértelmű volt, hogy a kaposvári kicsik látogatást tesznek a Nagybajomi Közösségi Házban. A mentorok és a gyerekek sok szeretettel fogadtak bennünket, körbejárhattuk a házat és a közeli fagyizóba invitáltak bennünket. Köszönjük a szíves vendéglátást.

4. nap – A gyerekek úszótábor utolsó napján már nagyon magabiztosan, bátran gyakorolták az elmúlt napokban tanultakat. Különféle úszásnemekben, már versenyekre is sor került, valamint vízi mentő gyakorlatokat is végeztek. A hét zárásaként Laci bácsitól vehette át mindenki az elismerő arany érmet. A tanultakat pedig bizonyára minden gyermek alkalmazni fogja a hétfőn induló nyári tábor idején.