Úszótábor

Úszótábor

Úszótábor Jászberényben, a Lehel Uszoda és Strandfürdőben.

A sarlósi tábor után már alig várta a Jászság 2. csoport az újbóli találkozást. Kedden végre elkezdődött az úszásoktatás a helyi táborunk keretein belül. Az első nap végére a haladók közül már szinte mindenki elsajátította a mellúszás alapmozdulatait, a kezdők pedig ígéretet kaptak, ha ilyen ütemben haladnak, 1-2 nap múlva csatlakozhatnak a többiekhez. Kell ennél jobb biztatás? Hogy mi a titka ennek a gyors tanulásnak: az oktatók nagy tapasztalata, odaadása, játékos oktatási stílusa,- ha a helyzet megkívánja- szigora, de főként jó humora, gyerekszeretete, a kismentorok segítőkészsége és nem utolsósorban a jól tanuló „békapalánták”!… Várjuk a holnapot!

A második nap is nagy lendülettel kezdődött: mindenki örömmel ugrott a medence vízébe, úgy érezzük, az úszás napról-napra jobban megy! A szünetekben is sokat játszottunk, fogócskáztunk, fociztunk, strand-röplabdáztunk. Eszter néni lányai megtanítottak minket makramé-karkötőt készíteni. A jégkrém evés után pedig elmentünk a moziba, hogy megnézzük a Szenilla nyomában című animációs filmet. Megint nagyszerűen telt a napunk!

Egy nap szünet után újból találkozhattunk oktatóinkkal, Ági nénivel és Karcsi bácsival, akiknek minden nap sikerül minket meglepniük néhány érdekes vízi feladattal. A mai úszásidőnk délig tartott és bátran kijelenthetjük, hogy közülünk még azoknak is rohamosan fejlődik az úszótudása, akiknek továbbra is inkább a foci a kedvenc sportja. A pizza ebéd után átsétáltunk az állatkertbe, ahol a mosómacik látványetetésén is részt vehettünk. Ezeken a kis álarcos bohócokon kívül legjobban a légtornász gibbonok, a csikosfarkú Lali-királyok és az 5 napos kétpúpú teve tetszett mindannyiunknak. Sajnos holnap már vége a tábornak!…

Elérkezett a helyi táborunk utolsó napja… Úszótudásunkat oktatóink érmekkel jutalmazták, amire rendkívül büszkék vagyunk, főként, amiért kaptuk: elsajátíthattunk ezt a fontos készséget. Úgy döntöttünk Eszter nénivel, hogy ezt meg kell ünnepelni! Megadtuk a módját: egy vendéglőben ebédeltünk! A délután is feledhetetlen élményeket tartogatott: ellátogattunk Jászárokszállásra a Jász Világtalálkozóra, aminek fővédnöke Csányi Sándor volt. A Bartakovics ikrek, Brigi és Berni voltak az idegenvezetőink, még Rudi is csatlakozott hozzánk. Megnéztük a Jász-házat, kemencében sült pogácsát és lepényt ettünk az udvarán, majd átsétáltunk a Tarisznyás Műhelybe, ahol régi népi játékokat játszhattunk, kipróbálhattuk milyen teknőbe feküdni, kukoricát morzsolni-őrölni egy igazi kicsi kőmalom segítségével és versenyeztünk is, csapatokban kis falapokból minél magasabb tornyot építhettünk. Úgy kellett minket elvonszolni, hogy elérjük a hazafelé tartó buszokat… Szép élmény volt megint, együtt… Köszönjük a lehetőséget!

Jászság 2. csoport kicsijei