Úszótábor, start, Kaposvár

Úszótábor, start, Kaposvár

Utolsó napok az úszótáborban

Az időjárás ugyan nem kedvezett nekünk (sajnos nincs strandidő) de ez nem szegte kedvünket. Nagyon vártuk már, hogy találkozzunk és elmeséljük egymásnak mi történt velünk a nyáron. Balesetvédelmi megbeszélés nélkül nem indulhattunk el (mondta a mentorunk) és így végig tárgyaltuk milyen veszélyeket rejt, mire kell odafigyelni a vizes közegben. Az élményfürdőt vettük először birtokba, majd ez után az oktató kismentorunk megnézte, ki mennyire tud úszni, hiszen vannak közöttünk olyanok, akik versenyszerűen sportolnak. Az uszodában aztán megismerkedtünk a különböző úszásnemekkel, hogyan kell szabályosan úszni. Ma a mell és gyorsúszás alapjait, valamint a vízen való fennmaradást tanulhattuk meg Sárától, kismentorunktól. Sára rögtönzött szinkronúszás bemutatója nagyon tetszett nekünk, „lájkoltuk”.

Nagyon jól telt az első nap, reméljük az augusztus 22-26-ig tartó táborunk minden napja hasonló lesz!

Várjuk a folytatást és a napsütést!

Gyurka Péter, Kaposvár 2.

Az elmúlt két napon rengeteg élménnyel gazdagodtunk és jól el is fáradtunk a kaposvári Virágfürdőben tartott úszótáborunkban. Mindenki valamilyen úszástudással érkezett, de most pontosítottuk. Kis-mentoraink megtanították nekünk a szabályos gyorsúszást, a mellúszást, és a hátúszást is.  Sárától a szinkronúszás elemeit, Enikőtől a merülést leshettük el. Az uszoda után közösen ebédeltünk, majd irány a strand! Ez tetszett nekem a legjobban, noha örülök annak is, hogy tényleg sokkal ügyesebben tudok úszni és nagyobb biztonságban érzem magam a vízben, mint eddig. Mindkét napon velünk volt Miklós bácsi is, aki hol az uszodában hol a strandon lévő csúszdánál drukkolt nekünk. Ma pedig akkor is ott volt, amikor több méter magasról ugráltunk a több méter mély vízbe. Ma mindenképpen ez, a négy méter mély vízbeugrás tetszett a legjobban.  Szuper volt! Az úszótáborban minden nap kismentorokkal vagyunk, ma viszont velünk tartott Dani is, az önkéntesünk. A társaimmal együtt nagyon elfáradtunk, de örülünk a lehetőségnek, hogy úszni tanulhatunk. Már előre sajnálom, hogy két nap múlva vége lesz az úszótábornak.

Dausek Nándor Kaposvár 2.

A Kaposvár 2-es csoporttal úszótáborban vettünk részt augusztus 22-26-ig a kaposvári Virágfürdőben. Sajnos a tegnapi napon véget ért ez a remek nyár végi program.

A táborban töltött napjaink szabályos napirend szerint zajlottak. Délben találkoztunk a Virágfürdő előtt, majd átöltözés után az uszodába vettük az irányt. Itt minden nap valami újat tanulhattunk kismentorainktól. Megtanultuk a szabályos tartást, lélegzetvételt a vízben, a különböző úszásnemeket, hogyan kell és lehet fejest ugrani, sőt még búvárkodtunk is. Nekünk ez utóbbi tetszett a legjobban. Ezután ebédeltünk, majd megpihentünk az élményfürdőben. A maradék időt a kinti medencékben, a strand területén töltöttük, labdáztunk, csúszdáztunk, ugráltunk, önfeledten élveztük a napsütéses délutánokat. Külön élmény volt számunkra, hogy Sasa mellett Miklós bácsi is részt vett a vízi kalandokban. Együtt játszottunk, fürödtünk.  Zárásul néhány vélemény társainktól:

–          sokkal magabiztosabb lettem, egyáltalán nem félek már a mély vízben sem (Dorci)

–          nem adtam fel, kitartottam és mindent végig csináltam (Nándi)

–          az iskolával is voltunk úszni, de ez sokkal élménytelibb volt és hasznosabb is (Gyépé)

–          jó, ha a sport élvezetes, a mozgás öröm (Dodo)

A kis-mentorainktól ajándékot is kaptunk, nagyon megdicsértek minket. Azt is mondták, hogy büszkék ránk. Mi is köszönjük, hogy végig velünk voltak, és már azt is megbeszéltük, hogy jövőre az egészség táborban megint találkozunk. Hasonlóan jó programokkal.  Addig már „csak” egy tanévet kell a suliban elvégeznünk.

Szerintünk egy hasznos és élménydús tábor áll a hátunk mögött, köszönjük a lehetőséget az Alapítványnak.

Antal Dominik és Karácsony Áron