Városi kalandtúra Kaposváron

Nagyon mozgalmas hétvégén vagyunk túl csoportunkkal. Többen az összművészeti tábor szekcióválogatóján igyekeztek a legjobb formájukat hozni, volt, aki informatikai konferencián hallgatott előadásokat, szüleink és testvéreink közül többen az új Közösségi Házat készítették elő a költözésre, mi pedig  egy rendhagyó – vagy inkább azt remélem hagyomány teremtő- projektzáró foglalkozáson vettünk részt Az érték a mérték projektünk keretén belül. A városismereti vetélkedő alatt egy 6,5 kilométeres kört tettünk egy olyan útvonalon, ahol gyakran, akár minden nap végigsétálunk. Azonban a mindennapi rohanásban kevés időnk marad igazán megfigyelni a körülöttünk lévő dolgokat, és elmegyünk az értékeink mellett. Az útvonal mentén több emlékműhöz, szoborhoz és templomhoz is ellátogattunk. Bár tudtuk, hogy mi hol található, ez a játék felhívta a figyelmünket ezekre az igazi értékekre, amik a város történelméhez és így a mi életünkhöz is kapcsolódnak. Természetesen ez nem ment ilyen egyszerűen, a feladatok és állomások logikai és irodalmi szövegekbe voltak elrejtve, így nekünk kellett az egyes megoldásokra rájönnünk az útunk során. A feladatok összeállításában két fejlesztőtanárunk is részt vett: Balogh Ádám a logikai, dr. Gombos Péter pedig az ismeretterjesztő feladatokban nyújtott segítséget.

A megállók közül többször is jókedvűen tudatosult bennünk, hogy ez a tábla és ez a plakát mellett nap mint nap elsétálunk, és még emlékeztünk is a helyükre, tartalmukra. A keresgélés felhőtlen hangulat és óriási izgalomban telt. Amikor szembetalálkoztunk egy másik csapattal az utcán, mindig gyorsabbra vettük a tempót, hogy megelőzzük őket. Az út végén mentorunk, Sasa várt bennünket egy fiatalok által kedvelt helyen, ahol meg is hívott minket egy limonádéra és melegszendvicsre. A frissítő mellett megpihentünk, miközben izgatottan meséltük egymásnak, hogy kinek milyen élményben volt része az elmúlt két órában. A kalandunk végén Ádám kihírdette az eredményeket. A dobogós harmadik helyen végzett a ,,Mestervesztes négyes”,

azaz Dausek Nándi, Sárközi Peti, Nógrádi Ádám és Vincze Dani.

Az előkelő második helyet a ,,Selejtek” csapat szerezte meg, amit erősített Kovács Petra mellett Sármány Enikő és Sárközi Eszter.

Az első helyen holtverseny alakult ki a megmaradt két csapat között. Az ,,Elédegetlenek” között volt Sárközi Emma, Tallián Robi és Antal Dominik; a ,,Sweetness.hu” tagjai pedig Kovács-Nagy Saci, Sipos Levente, illetve jómagam voltunk.

A nyereményünk pedig olyan dolog, amire régóta vágytunk: szabaduló szobába mehetünk!

A külöböző történetek és élmények megosztása után pedig jókedvűen széledtünk szét, tudván, hogy nemsokára, a Kaposvári Közösségi Ház költözésekor újra találkozunk, és megint csak szükség lesz a csapatmunkára. Az ilyen programok segítségével ugyanis egyre jobban összekovácsolódunk kicsik-nagyok, és egyre inkább tudjuk magunkat egy igazi csoportnak érezni.

Városunk értékei után való kutakodásunkról készült képeket a galériában lehet megtekinteni.

Pretz Jázmin, Kaposvár 2