Versenyek hónapja

Versenyek hónapja

Az utolsó tavaszi hónap a versenyek ideje mind a tantárgyi, mind a művészeti tevékenységek területén.

A Kaposvár 2-es csoport több tagja szerzett jeles eredményt országos megmérettetéseken. Karácsony Áron a Balatonbogláron megrendezett Országos Méta Fesztiválon tánc csoportjával első; Gyurka Péter Budapesten megrendezett országos történelem versenyen hetedik, Gregor Dóra és Pretz Jázmin a somogyi megyeszékhelyen hirdetett országos művészeti minősítő fesztiválon ezüst minősítést szerzett. Gratulálunk nyerteseinknek!

Pünkösdkor én és a néptánccsoportom tagjai-a szennai Zselic Alapfokú Művészeti Iskola Kányafi csoportja-Balatonboglárra utaztunk a XX. Méta Fesztiválra, az egyik legrangosabb Országos Gyermek és Ifjúsági Néptánc Koreográfiai Versenyre. Ez egy 3 napos fesztivál volt, amelyre 37 csoport érkezett az ország minden részéről.4 korcsoportban mértük össze tudásunkat. A mi korcsoportunkban (felső tagozat) 17 együttes indult. A zsűri a mi előadásunkat díjazta a legtöbb ponttal, így megnyertük a korcsoportunk versenyét. Nagyon jól éreztük magunkat, mert a versenyen kívül is sok program volt. Métázás, pünkösdi király és királyné választás, táncház. Nyertes koreográfiánkat néptánc tanáraink, Zóka Éva és Horváth Tibor készítették”Szent Iván napján” címmel. Berzencei táncokat és hagyományokat mutattunk be. Nagyon jó csapatépítő program is volt egyben, rendesen összekovácsolódtunk.  Karácsony Áron Kaposvár 2.

Amikor megtudtam, hogy bejutottam a Kálti Márk Országos Történelem Verseny budapesti döntőjébe, nagyon örültem. A tanárommal sok időt töltöttünk feladatlapok megoldására, versenyre való felkészüléssel. Mindez nem volt hiába, hetedik helyezést sikerült elérnem. Örülök az eredményemnek, de jövőre még jobbat szeretnék elérni.

Gyurka Péter Kaposvár 2.

Hétvégén rendezték meg Kaposváron a 31. Somogy megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivált. 11 csoport 300 néptáncosa lépett színpadra, mutatta meg tudását. Köztük a mienk is, a Palánta. Produkciónk címe a Legény fogta leány kelte amelyet gyönyörű sárközi népviseletben táncoltunk. A zsűri ezüst minősítéssel értékelte. Nagyon örültünk neki, de még nagyobb volt az öröm a színpadon, táncjátékunk közben.

Pretz Jázmin és Gregor Dóra Kaposvár 2.