Gólyatábor

A mai nap folyamán (június 27.) a Csányi Alapítvány legfiatalabbjai érkeztek meg a sarlóspusztai gólyatáborba.

A gyerekek a szobákat boldogan vették birtokba, majd felfedező túrára indultak a környéken. Miután megismerkedtek a gyönyörű helyszínnel tanulásmódszertanon és drámaórán vehettek részt. A finom vacsora után játékosan ismerkedtek meg egymással a mohácsi, nagybajomi és pécsi diákok. Holnap folytatódik a tanulásmódszertan, a gyerekek drámaórán tanulnak az együttműködésről. A délután pedig a pusztaolimpián próbálhatják ki ügyességüket. A pusztaolimpián érdekes, tréfás ügyességi feladatok voltak. A nap végén kezdetét vette a foci bajnokság.

Szerdán kalandparkba mentek a táborlakók, ahol mindenki kipróbálhatta mennyire ügyes és bátor. Az izgalmak után a gólyák jót strandoltak, kézműveskedtek és folytatódott a foci rangadó. Csütörtök a lovas bemutató és a tanyalátogatás napja. A gyerekek ismerkedtek a tanyasi élettel. Nagyon finom, helyben sütött lángost is kóstolhattak.

A sarlóspusztai gólyatábor a kis-mentorok szemével

A sarlóspusztai gólyatáborba már tapasztalt kismentorként érkeztünk. Az idei táborban is sok új ismeretet szereztünk. A gyerekekkel együtt vettünk részt a programokon és segítettünk azok lebonyolításában. A gyerekek bizalommal fordultak hozzánk és mentoraikhoz. Már az első napokban barátságok szövődtek.  Délelőttönként játékos foglalkozásokon ismerkedtek a tanulással, a drámával és egymással. A délutáni programok nagyon jó hangulatban teltek. A fiúk zöme és néhány bátor lány a focibajnokságon is bizonyságot tettek ügyességükről, mialatt a többiek kézműves foglalkozáson vettek részt. A tábor legnépszerűbb programja a hűsítő fürdés volt. Esténként a „csányis” élményeinkről meséltünk a kicsiknek. Nagyon élveztük a közös munkát a kis gólyákkal, mentorokkal és fejlesztő tanárokkal. Kölcsönösen számíthattunk egymásra, és a felmerülő problémákat együtt győztük le. Köszönjük a lehetőséget, reméljük, jövőre ismét kipróbálhatjuk magunkat kismentorként és viszont láthatjuk a gyerekeket.
Kismentorok: Szöllősi Andrea, Hajdu László, Szalai Barnabás