Arany János Irodalmi Kávéház

Arany János Irodalmi Kávéház

Ifjú költők-, és írópalánták irodalmi kávéháza.

Idén van Arany János születésének 200. évfordulója, így a szegedi Arany János Általános Iskola több programmal is tiszteleg neves költőnk előtt. A magyar tanárnőm hívta fel a figyelmem a pályázatra, ami szintén a programok egyike. A pályázat általános iskolai diákok számára volt kiírva, bármely iskolából, bárki pályázhatott maximum 5 oldal terjedelemben. Amikor a tanárnő megemlítette nekem ezt a lehetőséget, én kapva kaptam az alkalmon, és nagy lelkesedéssel kezdtem el gondolkodni, hogy mely verseimmel szeretnék indulni. És bár volt próza kategória is, egyértelműen a vers mellett döntöttem, hiszen – bár tudok jó fogalmazásokat írni – a versek azok, amik igazán közel állnak hozzám.
Pár éve, amikor elkezdtem írogatni, abszolút nem gondoltam, hogy valaha versenyezhetek  majd az írásaimmal, csak hobbi szinten működött a dolog – és működik!!! 🙂 Magától, ösztönösen csinálom. Eljött a nap, amikor elküldtem az e-mailt a pályázati anyagommal.
Pár héttel később érkezett a válasz, miszerint a pályázó diákokat és magyar tanárjukat szeretettel várják az Irodalmi Kávéházba. Egész nap vártam a délutánt, hogy végre ott lehessek. A szervezők nagyon kedvesek voltak. Játékos feladatokkal vezettek rá minket a harmadik és második helyezettek kilétére. Még két különdíjas is volt. Külön értékelték: volt vers és volt próza kategória. Amikor az első hely kihírdetése következett és meghallottam, hogy az én verseimből idéznek, teljes örömmámorban úsztam, nem számítottam helyezésre. Főleg nem ilyen szép, előkelő első helyezésre. Ez volt az első ilyen versenyem. A független zsűri rengeteg szép dolgot mondott a verseimre. Megerősödtem abban, hogy tényleg van bennem valami plusz, amitől tehetségem van a költészethez.
Patyi Izabella, Szeged 3.