Családi nap Petörkén

Családi nap Petörkén

Szeptember 9-én Kaposvár mindhárom csoportja közös családi napot tartott Bárdudvarnokon, a Petörke-tó mellett, a Kaposvári Egyetem támogatásának köszönhetően. Míg a szülők szorgalmasan készülődtek a főzőversenyre, a gyerekek közül néhányan más elfoglaltságot is találtak maguknak. A fiúk lelkesen pecáztak, fociztak, míg a lányok tollasozással, sétával és beszélgetéssel ütötték el az időt a kellemes, napsütéses időben. A szorgalmasabbak még a főzésből is kivették a részüket. A többség paprikás krumplit készített, de olyan csoport is akadt, ahol babgulyás volt a menü. Szalai Bálintnak, a zsűri elnökének végül Kaposvár 2-es csoportjának paprikás krumplija ízlett a legjobban. Ettől függetlenül a többi csoport sem búslakodhatott, hiszen a többi étel is ínycsiklandozóra sikerült, és minden elfogyott. Szülők, gyerekek egyaránt egy jó hangulatú, kellemes délutánt tölthettek el együtt.

„Nagyon tetszett nekem, hogy mi gyerekek és a családtagjaink együtt főztünk, játszottunk, horgásztunk. Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, hogy jövőre is legalább ilyen jó lesz a családi napunk.”  (Karácsony Áron, 2-es csoport)

„Szülőként nagyon fontosnak tartom a családos napokat, mert más élethelyzetben is lehetőségünk nyílik őszinte beszélgetésekre és játék közben könnyebben és jobban megismerni egymást.” (Karácsony Tamásné, szülő)

„Évek óta találkozunk a közösségi ház folyosóján, tudunk egymásról, de ilyen formában még nem volt alkalmunk együtt lenni. Kötetlenül beszélgethettünk, azt tapasztaltam, hogy barátságosabbak, nyitottabbak voltunk egymással.” (Néth Rita, szülő)

„Nagyon nehéz volt eldönteni, hogy ki legyen a verseny győztese, hiszen tényleg sok múlik az ember ízlésén. Nem csak a végeredményt, hanem a folyamatot is figyeltem, és igazán lenyűgözött az, hogy mennyi szívvel-lélekkel készültek az ételek. Jó ötletnek tartom a főzőversenyt. Köszönöm, hogy itt lehettem.” (Szalai Bálint, a zsűri elnöke)