Diós Kristóf Fotós Emlékverseny 2022

Diós Kristóf Fotós Emlékverseny 2022

A szegedi természetfotós diákok számára immár hagyománynak számít a Kiskunsági Nemzeti Park által minden évben megszervezett Darvadozás fotós versenyén való részvétel. Az idei évben szentesi és jászberényi társainkat is vendégül láttuk a 24 órás fotós futamon.

 

Az országos fotós megmérettetésen idén is számos díjat sikerült elhozni az alapítvány diákjainak.
Az előző évekhez hasonlóan 24 óránk állt rendelkezésre a képek elkészítésére és leadására a szombat esti értékelésig. A szentesi és jászsági gyerekekkel kibővült fotós csapatunk már péntek este a Szalakóta Látogatóközpontban várta a darvak esti behúzását és a megfelelő fotó témákat, amelyek sajnos a rossz időjárás miatt ezen az estén meghiúsult. A Közösségi Házba visszatérve a szombati fotózás részleteit beszéltük át, megterveztük az útvonalunkat és mindenki előkészítette a megfelelő eszközt a választott kategóriájának megfelelően.

Az idei versenykiírásnak megfelelően két kategóriába indultak diákjaink makró- és állat- kategóriában. Az előző évek versenyén elért eredmények alapján volt aki kezdő és volt aki haladó csoportban.

A szombati hideg hajnal sem rettentett el minket attól, hogy még napfelkelte előtt a Fehér-tavi Halgazdaság területén várjuk a darvak kirepülését az éjszakai pihenőhelyükről. Miután a fények is megfelelővé váltak a makró témák keresése és megörökítése is elindult. A kijelölt fotós területen délig tartózkodtunk, figyelembe véve a képek válogatása és vágásának idejét is. A közös aktív csoportmunkának köszönhetően a leadási határidőn belül sikerült a fotóinkat a zsűrinek átadnunk.

Az esti fotós értékelésen legnagyobb meglepetésünkre ismét szép eredményt sikerült elérnünk.
2022-as eredményeink:

Állatfotó haladó kategóriában Pajor-Vincze Anna 1. és 2. helyezés

Makró haladó kategóriában Turuczki Szabolcs 2., 4., 5. helyezés

Makró kezdő kategóriában Szirovicza Zsanett 2. helyezés

További képeink a  galériában találhatóak:

Mikics Péter
Szeged 2-es csoport