Fekete Lilla sikerei

Fekete Lilla sikerei

„Fekete Lilla, Kaposvár 2-es csoportjának tagja, eddig is ismert volt kitartásáról, tenni akarásáról. Tudtuk róla, hogy tanulmányi eredménye az Életút Programba kerülése óta kitűnő vagy jeles, mindig is imádta a sportot, hobbija az idegen nyelvek tanulása, szeret kalandozni más kultúrákban. Csoportunkban és Közösségi Házunkban társai tisztelettel és szeretettel beszélnek róla, hiszen Lilla az utóbbi időben sikert sikerre halmozott. Snowboardban elért sikereiről honlapunkon is többször beszámoltunk, s tesszük mostani két kiemelkedő eredményéről ugyanezt.

Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020” pályázatra delegálták és a napokban kapta meg a gratuláló levelet: „Örömmel értesítem, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020″ cím elnyerésére benyújtott pályázata a feltételeknek megfelelt, és Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr az Értékelő Bizottság által felterjesztett javaslat alapján érdemesnek találta Önt az elismerésre”.

Alapítványi társunk folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy a világ nyitott legyen számára. Tavaly még csak fontolgatta, idén pedig nekiugrott, hogy egyik álmát megvalósítsa. A Future Leaders Exchange (FLEX), azaz a Jövő Vezetői Csereprogram az USA kormánya által támogatott ösztöndíjprogram. A program elősegíti a kulturális sokszínűség tiszteletét és az Amerikai Egyesült Államok és húsz másik ország, köztük Magyarország közötti barátságot. Lehetőséget teremt a személyes fejlődésre azon a tapasztalaton keresztül, amit a 15-17 éves diákok amerikai vendéglátó családoknál élve szereznek. A 600 jelentkező több fordulós szóbeli és írásbeli feladatokat tartalmazó megmérettetésen kellett, hogy részt vegyen és küzdjön az egy éves ösztöndíj elnyeréséért. Mindez Lillától az élsport és kitűnő tanulmányi eredmény mellett rengeteg időt, energiát, kitartást, szorgalmat, rendkívüli koncentrációt követelt meg. A kitartó munka nem volt hiába, egyedüliként a több száz pályázó közül ő kapta a lehetőséget, hogy 2021. augusztusában az USA-ban kezdje meg az új tanévet.” V. Sárközi Angéla, mentor

Nagyon büszkék vagyunk rád Lillus, kíváncsian várjuk az élménybeszámolókat az óceán túloldaláról!