Fotós Workshop 2022/1.

Fotós Workshop 2022/1.

A szegedi Közösségi Ház szervezésében 2022. április 14-15 között tartottuk meg az idei első fotós workshoppunkat, ami az összművészeti tábor első fotós előválogatója is volt egyben.

Az első napunkat a szentesi Közösségi Házban kezdtük, ahol Benczúr Anna a fotózás és a fényképezőgépek használatáról tartott interaktív foglalkozást. A játékos óra keretein belül a résztvevők elméletben elsajátíthatták a makrófotózás rejtelmeit.

Az elméleti oktatás után egy gyors ebéddel folytattuk a napi programot, majd elindultunk a Szenteshez közeli Mátélyi Tájvédelmi Körzetbe az első fotós helyszínünkre. A Mártélyi holtág számos fotós témával szolgált számunkra, amit nagy igyekezettel próbáltunk megörökíteni a nyárias időjárásban.

A régi Tisza partján töltött napot este a holtág belsejébe vezető pallósoron töltöttük, ahol a két csoport útja ketté is vált a holnapi találkozás és új „csodák felfedezése jegyében”.

Az este folyamán a Szegeden pihenő csapat természetesen a szokásos vízbiológiai vizsgálatokat is folytatta a kutatási tervünknek megfelelően:

 

Másnap reggel a szegedi Közösségi Házban találkoztunk, ahol közösen reggeliztünk, majd az eszközök autóba pakolásával elindultunk a már mindannyiunk által ismert Mórahalmi bivalyrezervátum madárvilágát megfigyelni, fotózni.

 

Mórahalmot elhagyva egy szintén kedvelt helyünkre a tápéi rét Vetyeháti erdeibe és Szabiék tanyáján zártuk a napunkat.

A kétnapos fotós workshopunkat nagyon jó hangulatban zártuk az immár két éve együtt dolgozó fotós-kutató csapatunkkal.

Az idei első fotós workshop résztvevői:

 

Mikics Péter

Szeged 2 mentor

További fotóink a galériában érhetőek el: