Ha az ünnep közeledik

Ha az ünnep közeledik

A Pécsi Nemzeti Színház műsorán szerepel a Diótörő, melyet Csajkovszkij egyik legnépszerűbb darabja alapján, a Pécsi Balett vitt színpadra.

A pécsi mentorok 43 családot, közel 130 főt vártak szeretettel december 17-én  szombaton délután. Az előadást a színház nagyszínpadán, csodálatos díszletek, igényes jelmezek és lenyűgöző fényjáték kíséretében csodálhatták meg a gyerekek, szüleik és nagyszülők, testvérek. Az adventi készülődés, az ünnepvárás így lett meghitt szeretettel teljes. Áldott ünnepeket!

Így láttuk mi…

„Köszönjük a mai csodálatos színházi előadást! A Diótörő, a Pécsi Balett előadásában karácsony előtt! Az előadás színvonalas, a közönség lelkes, a hangulat ünnepi! Örülök, hogy részt vehettünk együtt – együtt a családunk, s együtt veletek! Mindenkinek ÁLDOTT, SZÉP Ünnepeket!” Szeretettel: Timi (édesanya), Karl Mária, (Pécs 2.) és családja nevében

„Csodálatos előadásban volt részünk a pécsi Nemzeti Színházban. A karácsonyi családi program fénypontja volt! Köszönjük a Csányi Alapítványnak, hogy láthattuk ezt a gyönyörű mese balettet.” Wensofszky család, Pécs 3.

„Nekem a mai előadásban a díszletek és az ötletes színészi megoldások tetszettek. Nagyon szép előadás volt. Köszönöm szépen a Csányi Alapítványnak és mentoromnak Andi néninek, hogy lehetővé tették hogy eljussunk édesanyámmal és nagymamámmal a színházba.” Tarnay Ákos Pécs 3.

„A 2016-os év utolsó programja egy színházlátogatás volt. A Diótörő balett változatát nézhettük meg ami körülbelül másfél órás volt, és mindenki nagyon jól érezte magát. És a kedvünkért még egy kis hó is esett. Csodás programban volt részünk.” Czulák Linda Pécs 3.

„Fantasztikus volt az előadás. csodásak voltak a fények es a hangok is. Nekem a legjobban a jegesmedve tetszett.” Veréb Zsanett, Pécs 3.

„Hálásan köszönjük a tegnapi Színházi előadást. Egyszerre volt gyönyörű, megható, szeretetet sugárzó! Nagyon örülünk, hogy egy ilyen csodálatos élmény részesei lehettünk! Köszönjük Csányi Alapítvány.” Bártfalvi Benjamin és családja, Pécs 3.

„Egy nagyon különleges előadáson vehettünk részt ahol megismerhettük, hogy a balettal mennyi mindent el lehet mondani még beszéd nélkül is. Gyönyörű és varázslatos volt. Az egyik legjobb darab 2016-ban, Pécsett.” Jakab Kata és családja, Pécs 3.

„A Diótörő című színdarabot nézhettük meg közösen. A darabban, a szereplők nagyon szépen táncoltak. A kedvencem a két főszereplő volt. Az előadás után hangos taps következett. Nagyon tetszett a családomnak és nekem is a családi nap.” Horváth Anna, Pécs 3.

„17-én, alig egy héttel Karácsony előtt együtt nézhettük meg a Diótörő című balett előadást a Pécsi Nemzeti Színházban. A 90 perces előadás alatt kicsiknek és nagyoknak egyaránt része lehetett egy kis csoda, szerelem és varázslat átélésében. Kívánom, hogy mindenkinek annyi örömet hozzon az ünnep, mint amennyit a főhős Karácsonyán egy kis bábú hozott. Megtanítva mindannyiunknak, hogy az apró dolgok is hatalmas csodákat rejthetnek magukba.” Balogh Szintia és családja, Pécs 3.

„Az utolsó csányis foglalkozási napon (ebben az évben) a Diótőrő című balett előadásra mentünk el a Pécsi Nemzeti Nagyszínházba. Nagy reményekkel tele vágtam bele az előadásba, hiszen a Balett nem az én műfajom, attól függetlenül az előadás nagyon pazar volt, csodaszép díszletekkel. Azt hiszem kivétel nélkül mindenkinek nagyon tetszett. Az előadás után mindenki elbúcsúzott egymástól és boldog békés kellemes karácsonyi ünnepeket kívánt egymásnak. Ezúttal is engedjétek meg hogy ajándékokban gazdag boldog karácsonyt kívánjak nektek és családtagjaitoknak egyaránt. Találkozunk jövőre.” Schneider Krisztián, Pécs 3.

„Szombatom reggel furcsa volt a késői ébredés. Nem voltak délelőtt ” csányis” órák, mivel délután a Pécsi Nemzeti Színházba volt hivatalos minden pécsi csányis diák a családjukkal együtt. Az előadást nagy izgalommal vártuk. A színház épületébe lépve mindig elvarázsol valamilyen fantasztikus felemelő érzés, amitől az ember gerincét kihúzva ámulatba esik. Az előadás a Diótörő balett volt. A zene teljesen elvarázsolt. A balett táncosok mozdulatai olyan könnyedek, olyan magával ragadóak voltak, mintha mi is ott lettünk volna a hatalmas karácsonyfa körül. Az előadás, bár két részes volt gyorsan véget ért. Az úton hazafele sokáig nem szóltunk semmit, még a szívet melengető érzés hatása alatt voltunk. Úgy gondoljuk minden pécsi csányis diák nevében mondhatjuk: Köszönjük ezt a felejthetetlen karácsonyi élményt!”

Czimbalek Lívia szülő, Pécs 1.