Mesterdiplomát szereztem!

Az idei tavaszt egy számomra rendkívül örömteli eseménnyel köszönthettem, a március végén rendezett diplomaosztó ünnepségen ugyanis átvettem a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett mesterszakos diplomámat. “Okleveles közgazdász regionális és környezeti gazdaságtan szakon” végzettség szerepel az oklevélben, azaz közgazdász lettem. Vagyis inkább maradtam, hiszen az alapszakot is gazdálkodástudományi területen végeztem, az utóbbi két és fél évben mégis egy kicsit másképp szemléltem ezt a színes tudományterületet. A mesterképzést klíma és fenntarthatóság specializáción végeztem, amelynek köszönhetően urbanisztika mellett lehetőségem nyílt a globális és hazai környezeti kihívásokról és lehetőségekről is részletesebben tanulni, megérteni azok összetettségét és sokféle aspektusát. A tanulmányaimat tovább színesítette, hogy az egyik félévet Finnországban töltöttem, ahol az Aalto University kurzusain keresztül betekintést nyertem mind a kisebb vállalkozások, mind pedig a nagyobb vállalatok különböző fenntarthatósági kérdéseibe. A külföldön szerzett ismeretekkel színesített tudásanyag végül egy olyan kutatási témát inspirált, amellyel úgy érzem sikerült egy fontos és aktuális problémakört feltárnom. Szakdolgozatomat három európai nagyváros csapadékvíz-gazdálkodásának összehasonlításáról készítettem, a kutatás során Oslo, Prága és Budapest csapadékvíz-gazdálkodását vizsgáltam. Célom olyan nemzetközi jó gyakorlatok megismerése és bemutatása volt, amelyek úgy hiszem, jól adaptálhatók lennének Budapesten is, ezzel növelve fővárosunk felkészültségét a klímaváltozás okozta kihívásokra és hozzájárulva az élhetőbb városi környezet megteremtéséhez. A szakdolgozat jól vizsgázott és végül én is az államvizsgán, ezzel kitüntetéses diplomát szereztem, amire igazán büszke vagyok.

No de a tanulmányok persze nem csak ennyiből állnak.. A mesterképzés során fontos szakmai kapcsolatok, de még inkább olyan barátságok köttettek, amik úgy hiszem jó sokáig elkísérnek és ami miatt nagyon szerencsésnek érzem magam. Ehhez a külföldi félév is hozzájárult, hiszen a szakmai fejlődésen túl megannyi élménnyel és barátokkal gazdagított. Úgy gondolom igazán teljes egyetemi hallgatói pályafutást tudhatok magam mögött, ami talán kevésbé lett volna színes, ha az Alapítvány nem támogat a tanulmányaim során. A támogatásért és az általa teremtett lehetőségekért nagyon hálás vagyok az Alapítványnak, köszönöm! – Gaál Dorottya, Pécs 2-es csoport