Őrvidék

Őrvidék

Július 12-én elfoglaltuk szállásunkat Bükfürdőn és délután felfedeztük a hotelt, valamint a gyógyfürdőt.

A mai első (július 13.) állomásunk a bécsi óriáskerék volt a Praterben. Miután fentről megcsodáltuk a várost, megnéztük az osztrák főváros központjának nevezetességeit. A schönbrunni kastély falai között, valamint hatalmas park útvesztőiben visszarepültünk az időben az Osztrák-Magyar Monarchia fénykorába.

 

A mai nap (július 14.) folyamán két fő állomásunk volt, ahol elmerülhettünk a XVI-XX. századi osztrák-magyar történelemben. Elsőként a Fraknó várához érkeztünk, ami az Eszterházyak bevehetetlen erődítménye volt. A tartalmas idegenvezetés alatt mindent megtudhattunk az előző századok hadászati történetéről. A körutat a csodálatos kút-akkusztikával zártuk, ahol mi is kipróbálhattuk a csepp-architektúra áldásos hatását. Ezután Eisenstadt városába érkeztünk, ahol a szintén Eszertházy kézen lévő kastélyt csodálhattuk meg. Az idegenvezető hölgy minden magyartudását bevetve repített minket vissza a hercegek életébe, ami az érdekességen kívül mulatságosnak is bizonyult. Végső állomásunk a hotel fürdőjében volt, ahol kipihenhettük magunkat.

A szombati esős, szeles időben Bükfürdő gyógyvizes medencéiben találtunk menedéket. Délután a napfény visszatérte a csúszdákhoz csábította a bátrabbakat. A vasárnapunkat Sopronban, német nevén Ödenburgban töltöttük. A hűség városában bővítettük ismereteinket az Osztrák-Magyar Monarchiáról. Itt felmentünk a Tűztoronyba, megcsodáltuk fentről a várost és környékét, végül pedig bebarangoltuk a főteret körül vevő kis utcácskákat, amik szintén a történelem számtalan nyomát viselik magukon.

 

 

 

 

 

 

Egy kiadós reggelit követően elindultunk a Zotter csokigyár felé Ausztriába. Számos látnivaló tárult elénk a kakaóbab felhasználásától egészen a fogyasztásra kész csokoládéig. A múzeumban alkalmunk nyílt rengeteg féle és fajta csokoládét megkóstolni. Teli hassal és ínyenc szuvenírrel vettük hát utunkat haza. Vacsora után sportolni is volt időnk, ahol a csapat java része hol röplabdázott, hol a medencébe csobbant. Rengeteg szép élménnyel és együtt töltött idő örömével térünk haza ebből a táborból.