Beválogatás Kaposváron

Beválogatás Kaposváron

Az Alapítvány Pályázati felhívására 2012. március 21-vel bezárólag 75 érvényes pályázat érkezett be 43 Jászberényből és 32 Kaposvárról. Szombaton március 31-n kezdetét veszi a kétnapos beválogatás, ahol a 32 kaposvári pályázó számot ad tehetségéről egy vidám tudáspróba keretén belül. Jászberényben erre április 12-én és 13-án kerül sor.

Március 31.-én nagy izgalmak közepette de jó hangulatban lezajlott a kaposvári beválogatás első napja. Az alapítvány mentorai mellett idősebb csányis fiatalok fogadták a jelentkezőket, és adtak tájékoztatást a szülőknek és a gyerekeknek az Alapítvány működéséről. A jelentkezők megírták a szövegértés és matematika teszteket, és tizenheten már bemutatták portfóliójukat a bírálóknak. A holnapi napon délelőtt, a csoportos dráma foglalkozásokra kerül sor valamennyi gyermek számára, majd a fennmaradt tizenöt pályázó mutatja be portfólióját. A beválogatás helyszínét biztosító Munkácsy Mihály Gimnáziumnak ezúton is külön köszönet.

Április 1.-n folytatódott a beválogatás második napja Kaposvárott. A gyerekek játékos dráma foglalkozáson vettek részt két csoportban. Majd ezt követően tizenöt gyerek pedig bemutathatta portfólióját a bírálóknak. A várakozási idő alatt a feszültséget oldva idősebb csányis gyerekek beszélgettek, társasjátékoztak a jelöltekkel. E közben a szülők az előző napi fotókat tekintették meg, mindenki nagy örömére.

Közös kérésre a két nap során készült felvételeket ide kattintva tekinthetik meg. Ezúton is szeretnénk megköszönni a pályázó gyerekek és szüleik bizalmát, valamint a gyerekeket ajánló iskolák és pedagógusok lelkes előkészítő munkáját.

A tesztek eredménye, a dráma foglalkozás tapasztalatai, a portfólió bemutatása valamint a családi helyzetértékelés összegzése alapján alakul ki a végső sorrend, és kerül a Kutartórium elé a beválogatásra javasoltak névsora. A döntés május közepén várható, valamennyi pályázót levélben értesítünk a pályázat eredményéről.

A pályázatokkal kapcsolatos következő bejegyzés április 12.-én és 13.-án várható a jászberényi Beválogatás kapcsán.