Martincsek Béla Zoltán

Felsőfokú tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai karán kezdtem, ahol angol szakos nyelvtanári diplomát szereztem. Ezt követően az egyetemen folytattam tanulmányaimat angol szakon, levelező tagozaton. Ezzel párhuzamosan teljes állásban dolgoztam angol nyelvtanárként Békéscsabán két évig, majd Szegeden folytattam tanári pályafutásomat az azóta sok névváltoztatáson átesett Szegedi Ipari Szolgáltató Szakképző és Általános Iskolában. A tanítás mellett mindig fontosnak éreztem szakmai tudásom fejlesztését, ezért a Szegedi Egyetemen elvégeztem a társadalomtudományi és gazdasági szakfordító és tolmács szakot. A nyelvoktatás területén az egységes mérés és értékelés érdekében az ECL nyelvvizsgáztatói tanfolyamot is elvégeztem.

Középiskolai munkám során számos olyan tanulóval találkoztam és dolgoztam együtt, akik a nehéz anyagi és családi háttér miatt nem tudtak megfelelően teljesíteni az iskolában. Ennek következményeként sok értékes tanuló kallódott el, akik többre lehetettek volna hivatottak, mint ami célt el tudtak érni. Mindig szomorúan vettem tudomásul, hogy ezek a tanulók életre szóló lehetőségtől lettek megfosztva önhibájukon kívül.

A Csányi Alapítvánnyal 2010-ben kerültem kapcsolatba, ahol nyelvi fejlesztőtanárként dolgozom a Szegedi Közösségi ház megnyitása óta. Munkámat tovább folytatva, 2013-tól mentorként veszek részt az alapítvány és a gyerekek életében, ezzel is segítve, hogy a tehetséges gyerekek ne kallódjanak el és jövőjük pozitív alakuljon.

Dátum

2017. 03. 16.