Streetball Challenge

Streetball Challenge

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által 2012-ben elindított Kosárlabdázás Napja program idén is folytatódott, a 27. Streetball Challenge sorozat záró eseménye az NKM Streetball Open volt szeptember 14-én.

Az esemény idei kiemelt programja a 3. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa, amelyet ismét hazánk rendezett meg BuDUNKpest néven, melyre a világ legjobb akrobatikus kosárlabdázói érkeztek hazánkba Szlovéniából, Franciaországból, valamint az Amerikai Egyesült Államokból. Az akrobatikus kosárcsapatok produkciója különleges módon ötvözi a kosárlabdasport és az akrobatika elemeit, a virtuóz akrobatika segítségével látványos zsákolásokat, kosárlabda show-t mutatnak be.

„Hihetetlen élmény volt ez a nap! Rengeteg csapat volt, nagyon sok jó mérkőzést láttam. Az első két meccsünket simán nyertük, sajnos ezután kikaptunk, de bejutottunk az elődöntőbe. Ott egy erős meccsen alulmaradtunk, de ennek ellenére nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal a 4. helyet sikerült megszereznünk!” Látrányi Ákos, Kaposvár 4-es csoport