Szemeszter záró vacsoraest

Szemeszter záró vacsoraest

December 15-én ismét összegyűltünk a Villa Bagatelle asztalainál a 2023 őszi félévet lezáró, ünnepi vacsoraesten. Meghívott díszvendégünk dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa volt, aki életének fontosabb állomásaira kalauzolt el bennünket. Hálásan köszönjük az S10 Akadémia részére felajánlott festményt, mellyel meglepett minket az eseményen! Értékes darabja lesz az S10-nek!

Nagy örömünkre szolgált, hogy meghívásunkra eljött dr. Csányi Sándor, Marosi Gábor, Török András, és Wirtz Ágnes is, akik gondolataik megosztásával gazdagították azt a tárházat, amelyből a résztvevők egyetemi éveik alatt merítkezhetnek. Dr. Aáry-Tamás Lajos értékes gondolatai a művelődésről olyan inspiráló lendületet nyújtottak a jelenlévőknek, amely ösztönzően hat az akadémiai életben való aktívabb részvételre.

Nem sokkal korábban egy egyetemistáktól induló kezdeményezés futotta körbe a Csányi Alapítványt: a Wirtz Ágnes által alapított Világszép Alapítvány számára tartottunk karácsonyi adománygyűjtést, hogy egy kicsit mi is, immár felnőttként, segíthessünk a rászoruló, családjukból kiszakított gyermekeken. Az egyetemisták, alumni tagok, valamint mentorok támogatásának hála, a kitűzött összeg többszörösét, 350.000 forintot tudtunk ünnepélyesen átadni a Világszép Alapítvány részére. Az este még egy meglepetése volt, hogy a nemes gesztushoz csatlakozva dr. Csányi Sándor megduplázta ezt a fiatalok által összegyűjtött összeget. Hálásan köszönjük!

Látni a meglepettséget és azt az örömöt, ami Ági arcára kiült, melegséggel töltött el. Úgy érzem, hogy az az apró kis csepp, amellyel segíteni tudtunk, egy kicsit jobb emberré tett.” Gázsik László, Nagybajom 1-es csoport