Tanulni tanulunk Nagybajomban

Tanulni tanulunk Nagybajomban

A nagybajomi gólyák folytatták a tanulásmódszertan tréninget, amit a gólyatárban kezdtek el. A tréning célja, hogy a gyerekeket felkészítsük az ötödik osztály új kihívásaira.

Az önismereti vizsgálódások során feltérképeztük a képességeket, és a kisebb hiányosságokat, amiben még  fejlődni lehet, a jó eredmények eléréséhez. Sok új tanulási stratégiát tanulhattak a gyerekek, mely alkalmazása hozzásegíti, hogy mindenki a képességeinek a maximumát tudja nyújtani.

Sok esetben dolgoztak csoportmunkában, nem csak azért, mert imádnak csoportban dolgozni, de nagy előnye, hogy mindenki aktívan kiveszi a részét a közös feladatokból, közben alkalmazkodik, figyel a csapattársára, és segíti társait, amiben tudja. Az együttműködés elengedhetetlen az élet más területein is.

A gyerekek a nyári hőség ellenére aktívak és lelkesek voltak az órákon. Mi, az Alapítvány munkatársai igyekszünk a gyerekek tudásvágyát növelni és még kíváncsibbá tenni őket a világra, hogy a belső motiváció megszülessen, amely mindennek a mozgató rugója.

„Az ember gondolkodó és beszélő lény és egész élete gondolkodásból és beszédből áll. Az ember szavakkal gondolkodik és szavakkal cselekszik. A művelt ember gondolatokkal küzd, szavakkal csatázik. A leghatalmasabb fegyver a gondolat és a szó. A történelem: gondolatok csatái s gyakran szavak győzelmei. A természet az oroszlánnak karmát, az elefántnak agyarát, az egyszarvúnak szarvát, a méhnek fullánkját adta: az embernek gondolatát és szavát. Élesítsd e fegyvereidet, hogy megállhass az élet harcában…” (Babits Mihály)

 Szabóné André Piroska mentor, oktató

További képek a galériában megtekinthetőek!