Tisza projekt-csúszómászók a Tiszából, a világból

Tisza projekt-csúszómászók a Tiszából, a világból

A Tisza projekt keretében a Szeged 2-es csoport október hónapban a Tiszában és a világban élő algákról és puhatestű fajokról tanult.

Az angolórákon Annától a Tiszában élő különleges algákról a kovákról, és a világban étkezési célra használt algafajokról tanultunk, melyeket mi is megkóstolhattunk a projektnapunkon.

Természetbúvár projektnapunkon Peti bácsi a Tiszában és hazánkban élő jellegzetes kagylófajokról és különlegességekről tartott bemutatót.

Majd Luca a tengeri ételekben található hasznos anyagokról, például az Omega zsírsavakról tartott interaktív foglalkozást.

Szabi a boltban kapható kagyló és rákfajok tenyésztési eljárásairól beszélt.

A délutáni foglalkozás bátorságpróbával egy különleges ételkóstolással folytatódott a bemutatott élőlények megízlelésével.

A Panna és Martin által gondosan előkészített ételek megfőzése közben Attila és Gergő segítségével a matematika felvételire gyakoroltunk.

 

A nap végére mindenkinek sikerült legalább egy-egy alga-, rák-, és kagylófajt megkóstolnia. A nagyok a franciák által közkedvelt osztrigát is megkóstolták, mindenkit megnevettetve. :)” Molnár Emma, Szeged 2-es csoport

Galéria: