Újra ülésezett a Gyermekparlament

„A mai  Gyermekparlamenti ülésnek, a Foci- és Sakkbajnoksággal az Érdekképviseleti Fórummal együtt Mohács adott otthont.  10 órakor elhangzott a megnyitó és mindenki izgatottan várta a programok kezdetét. Ez után a parlamenterek egyből meg is kezdték az ülésezést. Idén a csoportjukat képviselő fiatalok teljes létszámban meg tudtak jelenni, ezért nem volt szükség arra, hogy online kapcsolódjon be akárki is. Az első napirendi pont az Életút Nappal kapcsolatos feladatok ismertetése volt, amely április utolsó hétvégéjén kerül majd megrendezésre, ismét négy naposan. Felmerült ötletként egy alapítványi színjátszó klub létrehozása, illetve a kaposvári és nagybajomi ház együttműködésével egy versmondó fesztivál meghirdetése is, aminek a nyertese az Életút Napon is fellépne. Továbbá egyhangúlag megszavazva módosításra kerültek a Sporttábor jelentkezési feltételei is, így már a betöltött 6. évfolyamosok is jelentkezhetnek erre az aktív hétre. Szó esett a Csányi Alapítvány Nagykövete cím lehetséges várományosairól és a Gyermekparlament jövő évi költségvetéséről is. Az idő nagyon gyorsan elrepült, majd az együtt töltött pillanatok végét egy finom ebéddel zártuk, ezt követően pedig elköszöntünk és célba vettük a saját közösségi házunkat.” Oláh András Mihály, Jászberény 3-as csoport, Gregor Dóra, Kaposvár 2-es csoport