Zöld könyv – Útmutató az élethez című filmet néztük

A mai napon a Szivárvány Kultúrpalotába látogathattunk el, hogy megnézzük az Oscar-díjas Zöld könyv című filmet. Egy valós történetet láthattunk, ami a 60-as évek környékén játszódik, Amerikában. A film főszereplői egy olasz és egy afroamerikai férfi, akik munkaviszonyba kerülnek egymással és együtt átszelik az Egyesült Államokat. A történetben nagy nyomatékot kapott a tolerancia és rasszizmus témája, ahogy a két férfi utazása északról a déli államokba vezetett, ahol konzervatívabb emberek éltek. A film természetesen boldog véget kapott és rendkívül tanulságos volt, úgy gondolom minden nézőnek nagyon tetszett.

Nógrádi Nóra Mercédesz/K3

A zöld könyv

A kaposvári közösségi házzal rendszeresen nézhetünk meg különböző filmeket, amelyek nemcsak szórakoztatóak, hanem gyakran mondanivalójukon van a hangsúly. 2019. május 17-én délután egy ilyen alkotást tekinthetett meg a K1 és K3-as csoport a Szivárvány Kultúrpalotában. Mivel „A zöld könyv” elnyerte a legjobb film díját, számítottunk rá, hogy komoly illetve fontos témákat fog feszegetni. És valóban, az előítéletek, a rasszizmus, a megkülönböztetések, valamint az erőszak is fontos szerepet játszott a filmben. Úgy gondolom, érdemes legalább egyszer megtekinteni az alkotást.

Balla Ábel/K3