Expo 2020 Dubai

Expo 2020 Dubai

A jövő évi dubaji világkiállításon résztvevő Spanyolország, az expó szellemiségét kifejező szlogennel összhangban „Összekötni az elméket, megteremteni a jövőt” az expón résztvevő országok között Online Diáksakk-Világtornát hirdet, melynek célja „az életet szolgáló intelligencia fejlesztése”, és annak a hiteles tanulmányokkal igazolt ténynek az alátámasztása, miszerint a sakk fontos oktatási eszközként is szolgál. A dubaji expón jelen lévő majdnem 200 ország előtt nyitott a részvétel lehetősége. Megalakult a Csányi Alapítvány sakk csapata is! A versenyen számos ország fog részt venni, de országonként csak egy csapat képviselheti a tornán a hazáját., ezért Polgár Judit sakknagymester támogatásával elkezdtük a felkészülést, aki egy előadással indított útnak minket a versenyre.

A csapatunk tagjai: Nagy Richárd, Vincze Dániel, Füle Viktória, Peredi Olivér, Kohári Bánk György és a Karácsonyi testvérek: Gellért, Kata, Luca és Bánk.

Sok sikert a csapatunknak!

„November 25-én délután 3-tól konzultáción vehettünk részt, Polgár Judit sakknagymesterrel. Végig kísérhettük az életének néhány fontos szakaszát és ezen kívül még szó esett arról, ami miatt létrejött ez a csapat és a megbeszélés a 2020 Expo Dubai Sakk Világversenyre. Együtt elemezhettünk és oldhattunk meg feladatokat, ami rendkívül családias körülmények között zajlott. Remélem még lesz a csapatnak ilyen élményben része, hiszen óriási motivációt adott ez nekünk.” Peredi Olivér, Jászság 2-es csoport