Felejthetetlen élmény

Felejthetetlen élmény

Szeptember harmadikán, vasárnap, volt szerencsénk néhány alapítványi társammal részt venni a Magyarország-Portugália világbajnoki selejtezőn a Groupama Arénában. Hatalmas élmény volt több, mint 20000 emberrel együtt szurkolni a válogatottnak. Már a mérkőzés kezdete előtt elérte a hangulat a csúcspontját, hiszen a Himnusz éneklése alatt egy egész stadionos élőképet varázsolt elő a nézősereg, ami azt hiszem minden jelenlévőnek felejthetetlen élmény marad.
A mérkőzésen alapvetően toronymagas esélyesnek számító portugál csapat – akik olyan nevekkel léptek pályára, mint Joao Moutinho, Pepe, Andre Silva, Danilo Pereira, vagy éppen Cristiano Ronaldo – egy kissé álmosan kezdték a meccset, ennek megfelelően a magyar csapat felvette a kesztyűt, és nyílt sisakkal esett neki ellenfelének. A meccs menete egészen jól alakult az első félóra végéig, amikor is egy sajnálatos kiállítás rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Ugyan mindkét oldalon voltak ígéretes lehetőségek, mégis az emberelőnyt kihasználva Portugália 1-0-ra lehozta a mérkőzést.

A meccs ugyan nem hozta a várt színvonalat, de a hangulat, amit mi, szurkolók egy emberként teremtettünk, ezért is kárpótol. Egy élmény marad ez a nap számunkra, nagyon szépen köszönjük a Csányi Alapítványnak, hogy megteremtették ezt a lehetőséget. Buda Máté, Jász 1, Eszterházy Károly Főiskola -Eger