27. Jász világtalálkozó

27. Jász világtalálkozó

A mai napon Jászdózsán jártunk a csoportunkkal a 27. Jász Világtalálkozón. A Jász Világtalálkozót minden évben megrendeznek egy jászsági településen, idén Jászdózsa adhatott helyet ennek a rendezvénynek. Délután érkeztünk meg Jászdózsára, amely nem ismeretlen település csoportunknak, mivel van jászdózsai csoporttársunk. Megérkezésünkkor a helyi általános iskolába vezetett utunk, ahol egy szalvéta gyűjteményt tekinthettünk meg. Csodálkozva figyeltük, mennyi féle témában gyűjt az illető szalvétát és mennyi féle szalvéta van egy- egy témára vonatkozóan. Második programként a fotókiállítást tekintettük meg, ahol büszkén kerestük meg csoporttársunk, Sas Maja Anna díjnyertes fotóját is. Ezek után még megtekintettük a nemez mesefigura kiállítást is és különféle állatos nemez műveket is megnézhettünk. Ezt követően bejártunk a Világtalálkozó helyszínét, ahol különféle programok (íjászat, futóverseny, játékok, szelfifal), sok kirakodós árus volt, és mindenhol sok érdeklődő, akik mind ugyanazzal a céllal érkeztek, részt venni a világtalálkozón.

A kora esti órákban a Csíkszentsimoni Fúvószenekar koncertjén vettünk részt, amely nagyon tetszett a csoport tagjainak. Este 21:00 órakor kezdetét vette a jászdózsai amatőr fellépők előadása, melynek címe „Szerenád” volt. Az előadásban szerepelt csoporttársunk, Simon Ramóna Fruzsina, és Görbe Sándor is. Igazán elragadó műsort láthattunk, amely az 1950-es évek tánciskolájának hangulatát idézte fel tánctanárral, az akkori fiatalság szellemével, valamint a gardedamok sem maradhattak ki az előadásból. Igazán elragadó előadást láthattunk, amely mindenkinek nagyon tetszett.

Záró programként Jász- tűzgyújtás volt a Tarna partján, amelyet a helyi íjászok tüzes nyilai tettek még izgalmasabbá, amely káprázatos látvány volt. Ezt követően indultunk haza. Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon hálásan köszönjük, hogy az Alapítvány szervezésében részt vehettünk a 27. Jász Világtalálkozón.

 

Burkus Lili Boglárka, Domján Letícia, Mága Bianka, Oláh Anna Ágnes, Pege Angelika, Kállai Regina, Kovács Hanna és Simon Ramóna Fruzsina, Jászság 4-es csoport