50 év

50 év

Idén 50. évfordulóját ünnepli a gyermekvédelem Nógrád megyében.

Ebből az alkalomból kétnapos szakmai konferenciát szerveztek a gyermekekért tevékenykedő szakmai partnerek és hatósági feladatokat ellátók közreműködésével Salgóbánya festői környezetében.

Az a megtiszteltetés érte Alapítványunkat, hogy a konferencia második napján bemutathattuk Életút Programunkat, mint egy közel 15 éve működő alternatív megoldást a hátrányos helyzetű családokban élő tehetséges gyermekek megsegítésére.

Cserkúti Gáborné igazgató asszony köszöntője után nevelőszülői családokban és lakásotthonokban élő gyermekek előadása alapozta meg azt a nyitott, befogadó légkört, amelyben Dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató az Alapítvány által támogatott gyermekek munkáinak bemutatásával beszélt a gyerekek fejlesztésének, a fiatalok önmegvalósításának lehetőségeiről, a családokkal történő együttműködés fontosságáról.

Az előadást követő kérdések megerősítették azt a meggyőződésünket, hogy a hátránykompenzáció csak hosszútávú, komplex programokkal, a családokat is megerősítve tud eredményesen működni.