A Vajdaságban fotóztunk

A pénteki (október 07.) foglalkozások után az alapítvány támogatásával elindultunk egy mesebeli fotózás helyszínére a Vajdaságban. Itt két napot töltöttünk Ludas-tó partján elterülő Róka tanyán, ami két napig a szálláshelyünk volt.

Az indulás estéjén Kelebiánál léptük át a magyar-szerb határt, így Szabadkát és Palicsot is láttuk esti fényében, amit az elkövetkező két napban lencsevégre is kaptunk. Késő este érkeztünk meg szálláshelyünkre, a Róka tanyára, ahol szállásadóink Hulló István és családja meleg vacsorával vártak minket. A vacsora és a tanya esti felfedezése után elfoglaltuk a szobáinkat, és rápihentünk a hajnali fotózásra.

Másnap még napfelkelte előtt keltünk fel, a tanya és a Ludas-tó környezetét fotóztuk az őszi napsütés gyönyörű fényeiben. A hajnali rövid túrázás után a tanya központi épületének kemencéjének melegében fogyasztottuk el reggelinket, miközben átbeszéltük a napi programot Zsófival, aki a nap folyamán a túravezetőnk is volt.

A reggeli után a kisbuszunkkal a Kispiac település mellett elterülő Kapitány réti halastavakra látogattunk, ahol a halgazdaság élővilágát „kaptuk lencsevégre”.

A madarász túránk után visszatértünk a szállásra ebédelni, az ebéd és egy rövid horgászat után ismét útra keltünk és a közelben lévő Palics településre látogattunk, ahol a Palicsi-tó naplementéjében és a tó partján álló régi épületekben gyönyörködtünk.

A napi élményeinkkel gazdagon tértünk vissza a szállásra, ahol a vacsora után a napi fotókat néztük végig, a bátrabbak pedig a hideggel dacolva éjszakai horgászatra indultak. Az élményeink átbeszélése után fáradtan hajtottuk le fejünket a másnapi újabb élményekre gondolva.

Az hazautazás napján ismét korán keltünk, a reggeli melegedés után elindultunk „Szabadka felfedezésére”. A napot a híres szabadkai piac megtekintésével kezdtük, ami a látogatók egyik célpontja a városban. A rövid piaci látogatás után elindultunk a városjáró túránkra. Zsófi idegenvezetésével jártuk körbe a város központját, miközben lefotóztuk a régi épületek legtöbb részletét.

Szabadka felfedezése után visszatértünk a Róka tanyára összepakolni, és elköszönni a szállásadóinktól. A búcsúzás után fájó szívvel és a visszatérés reményével elindultunk haza.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Alapítványnak, és Hulló István családjának ezt a gyönyörű hétvégét.

Nádudvari Nóra, Szeged 2-es csoport