A tél örömei odabent

A tél örömei odabent

A mai nap (január 24.) a szegedi legfiatalabb csányisokról szólt.

Ma rendhagyó angolóra keretében ismerkedhettek meg a gyerekek a kínai írással, horoszkóppal és Kína nevezetességeivel Julienak köszönhetően. A délelőtt folyamán Szegeddel ismerkedhetett meg az önkéntesünk, megnéztük a nevezetesebb épületeket és helyeket, reggeli gyanánt pedig nem maradhatott el a lángos kóstolás sem. Az óra kezdete előtt Julieval megvettük a szendvicsekhez valókat, majd elmentünk a gyerekekért az iskolákba.

Mindenki lelkesen fogadta vendégünket és nem kellett sok bátorítás a gyerekeknek, hogy éljenek a lehetőséggel nyelvtudásuk csiszolására míg Julie Szegeden van. A kínai kvízből megismerhettek a gyerekek jó pár érdekes dolgot Kínáról, megtudtuk kinek mi a kínai csillagjegye és hogy milyen lesz az új év – ami január 31-én kezdődik – a ló jegy szülötteinek; szinte tökéletes.

A munka után kijárt a szórakozás is, éppen ezért elvittük Juliet korcsolyázni a műjégpályára. Sokan léptek úgy a jégre, hogy nem tudtak korcsolyázni, viszont mindenki már profin hagyta maga mögött a pályát 1,5 órányi önfeledt szórakozás után. Az esések számát tízben maximálta a csoport! 🙂
Martincsek Zoltán, mentor