Csokoládé minden mennyiségben

Csokoládé minden mennyiségben

Táborunk negyedi napján (július 2.) Riegersburgba a Zotter Csokoládégyárba látogattunk, majd hazafelé az Őrségi Nemzeti Parkot átszelve eljutottunk Szalafőre-Pigyeszerre.

A mai napon mindenki a csokimennyországban érezhette magát, hiszen az egész délelőtt a csokoládéról szólt, persze nem csak elméletben. Az előzetes tájékoztató videóból megtudhattuk, hogy a cég tulajdonosa Josef Zotter a kakaóbab beszerzésétől kezdve a csokoládé boltokba jutásának teljes folyamatában részt vesz. A látogatás során a gyártósorok között haladva tekinthettük meg és persze kóstolhattuk meg a csokoládékészítés fázisainak termékeit (kakaóbabot, kakaóport, kakaóvajat) és a gyártás során felhasznált különböző alapanyagokat. Ha valaki nem szereti az állandóságot, akkor az év minden napjára jutna neki különböző féle, ugyanis a Zotter Csokoládégyár 365 féle csokit gyárt. A másfél órás folyamatos csokievés végén megkóstolhattuk a különféle forrócsokoládé italokat is.

Utunk második állomása az Őrségi Nemzeti Parkba vezetett, ahol egy skanzent látogattunk meg. Betekintést nyertünk az őrségi emberek mindennapjaiba és építészeti kultúrájukba. Ismét gazdagodott történelmi és nyelvismereti tudásunk is, hiszen sok új ismeretet szereztünk.