AIESEC önkéntes érkezett Pécsre

AIESEC önkéntes érkezett Pécsre

Iryna Pécsre érkezett (október 16). Közösségi Házunkat megmutattuk és a vendégszobába beköltöztettük.

Minden hasznos tanáccsal elláttuk: térképet kapott tőlünk a város utcáiról, a pécsi buszközlekedésről, a kisebb nagyobb üzletekről azok nyitva tartásáról, az étteremről, ahol ebédelni fog a két hét  itt tartózkodás alatt. Egyeztettük a heti programot s tájékoztattuk a pécsi csoportok létszámáról, összetételéről. Igyekeztünk minden segítséget megadni neki, válaszolni kérdéseire, hogy minél előbb otthon érezze magát nálunk.  A hétvégén a legkisebbekkel már eltöltött egy napot Budapesten,  a Sakk Fesztiválon, hétfőtől a nagyobb csoportokkal is találkozik,  bekapcsolódik a Közösségi Ház pezsgő mindennapjaiba.

1. nap: Pécsről Helló mindenkinek, aki olvassa. Megérkeztem Pécsre és nagyon tetszik, bár az idő nincs kedvemre. A Csányi Alapítvány tagjai nem hagyják, hogy a rossz idő elvegye a kedvemet, mindig mosolyognak.

2. nap: Szombaton részt vettünk a Sakkfesztiválon, Budapesten. Voltam már sok rock fesztiválon Ukrajnában,  de sakkfesztiválról még sohasem hallottam. (hoppá). Sok érdekes dolgot csinálhattunk, mint például különböző játékokat játszottunk, amivel pontokat szereztünk, amit el tudtunk költeni ajándékokra. Egymással és Polgár Judittal is sakkozhattak a gyerekek. Sok érdekes dolgot felfedeztem Magyarországon és még remélem, sok újdonságot fogok még látni.

3. nap: Ma (október 19.) több diákkal is találkoztam és beszéltem. Örülök, hogy egy korosztályhoz tartozunk így sok közös témát találtunk.

4-5. nap: Annyira szeretem az Alapítványt. Tegnap és ma voltam két angol órán és megismertem két angol tanárt. Annyira különbözőek és mindketten érdekesek. Teszteket töltöttünk ki zenét hallgattunk és énekeltünk. Beszélgettünk Magyarországról és Ukrajnáról. Találtam valakit, akinek hasonló az érdeklődése hozzám. Úgy hiszem, hogy amikor végzek az egyetemen én is tanárként szeretnék dolgozni, ezek a beszélgetések segítenek abban, hogy több legyek.

Október 23. –  WOW!
Ez volt a legjobb móka, amiben valaha részt vettem. Játszottunk, ugráltunk, labirintusban voltunk és sok hasonló érdekes dolgot próbáltunk ki. Minding nagy álmom volt egy ilyen helyre menni. Alig érzem a karjaimat meg a lábaimat de megérte. Nagyon szép volt az idő így igazi élmény volt a Katica Tanya. Szeretnék még visszamenni.

Október 28.

Október 28-án a Pécs 3 csoportnak tartottam előadást Ukrajnáról angolul. A németül tanuló diákoknak az angolosok fordítottak. Nagyon aranyosak voltak és megkértek, hogy énekeljek egy ukrán népdalt. Ezután énekeltünk egy magyar népdalt is közösen együtt. Zongoráztam is nekik, habár már évek óta nem játszottam Pécsen eszembe jutottak a dalok.

Október 29.

Ma elmentünk a Zsolnay negyedbe, ami nagyon csendes és kihalt volt így ősszel. Sok érdekes kiállítást láttunk és mindenki nagyon kedves volt velünk. Azután vegetáriánus Halloween ebédet ettünk. Nagyon furcsa volt számomra meleg uborkával a hamburger, de örülök hogy a napot a gyerekekkel tölthettem.

Október 30.

Ó istenem, a mai nap az eddigi legnehezebb a számomra, hiszen búcsút kell mondanom Pécsnek. Nem szeretem azt az érzést, amikor élsz valahol, érzed, hogy szeretnek, és el kell menned. Hálás vagyok a rengeteg szeretetért, amit kaptam tőletek és minden boldog pillanatért, amit együtt tölthettünk. Ez sokat jelent nekem. Ezenfelül köszönöm a dalokat és az ajándékokat, fantasztikusak úgy, mint minden, amit az alapítvány tesz. Szóval, nem szeretnék elköszönni, csak annyit hogy találkozunk még. Szeresd, amit teszel és tedd, amit szeretsz. Találkozunk Nagybajomban.