Alkotni öröm!

A víz és a művészet projekt foglalkozás is online felületen folytatódik tovább a Jászsági Közösségi Ház tagjai számára. Ebben az időszakban is fontos, hogy alkossunk, talán most fontosabb is! A négy fal közé bezárva, távol embertársainktól, barátainktól, szeretteinktől olyan hasznos elfoglaltságot kell találni, ami egyszerre kikapcsol és új dimenziókba visz el. Használhatjuk a fantáziánkat, kreatívan alkothatunk, kísérletezhetünk. Az első foglalkozásra, amely március 28-án volt, egy nagyon egyszerű témát választottam a diákok számára, de annál izgalmasabb alkotások születtek. A fénytörés fizikai jelenség eszközével élve, mindenkinek olyan háttérképet kellett alkotni, ami, ha elé tesz egy pohár vizet, máshogy látszik majd! A Zoom alkalmazás segítségével tíz gyermek egyszerre alkothatott, ha kellett tudtam segíteni is. A telefonjaikkal minden alkotó saját maga fotózhatott, kísérletezhetett. A lelkes csapatnak ezúton is köszönöm a munkáját! Nagy Ildikó, mentor

Nagyon örülök, hogy a Csányis rajzórák folytatódnak a Zoom alkalmazás keresztül. Jó volt már Ildi nénit és a többieket látni, hallani. Ma érdekes dologról tanultunk: a fénytörésről. Ha a fény két eltérő optikai sűrűségű közeg hatására érkezik, egy része visszaverődik, másik része belép az új közegbe, ahol megtörik. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy egy lapot színes csíkokkal, vonalakkal színeztünk, majd különböző nagyságú, formájú, vízzel teli poharat helyeztünk elé. Más és más minta rajzolódott ki a pohártól, fénytől függően. Ezeket lefényképeztük és átküldtük Ildi néninek. Így kísérleteztünk színes halakkal, egy arccal, különböző mintákkal. Ismét egy izgalmas foglalkozáson vehettünk részt! Károlyfi Anna Dorka, Jászság 4-es csoport