Újra a pályán – startolt az atlétikai őszi szezon

Újra a pályán – startolt az atlétikai őszi szezon

Rövid nyári szünet után az edzéseim nemrégiben kezdődtek el. Már akkor tudtam, hogy valami újat fogok csinálni, és reméltem, hogy tudom majd teljesíteni.

Augusztus második hetében kezdődött meg a felkészülés a többpróba versenyre. Az edzések hol örömmel, hol keservesen teltek, mindig valami újat tanultam, amit meg akartam mutatni a versenyen. Szeptember 6-7-én megrendezésre került a II. Szekszárdi Atlétikai Fesztivál, ami kifejezetten a többpróbára felkészítő verseny. Összesen hét versenyszámban mutathattam meg mit tudok, és ezek közül eddig csak kettőben szerepeltem. Az első nap volt a két saját számom, a 100 méteres síkfutás és a távolugrás volt, ezen kívül súlylökésben és 400 méteres futásban is indultam. Külön meglepetés okozott, hogy nagyon könnyedén vettem a 400 métert, nagyon élveztem futást. Sokan mondják, hogy nagyon megerőltető, és hogy rossz versenyszám, de én nem ezt gondolom. Természetesen utána a szokásos fáradtság jelen volt, talán egy kicsit jobban is, mint a többi szám után, de ez érthető is.

A második napon a legnagyobb félelmemmel kezdtem, a 110 méteres gátfutással. Rettenetesen izgultam, féltem, hogy belebukok, vagy nem jön ki a lépés, esetleg más problémám akad. De sikerült! Én mindig azt hittem, hogy könnyű, de most már megértem miért mondják a gátfutók mindig azt, hogy nehéz és fárasztó versenyszám. Magasugrásban az egyéni rekordnak nagyon örültem, igaz az eredmény csekély az élvonalhoz képest, de abban biztos vagyok, hogy a maximumot hoztam ki magamból. Végül az utolsó versenyszám a gerelyhajítás volt. A többpróbázóknak csupán három kísérlete van a hat helyett, ezért is ijedtem meg nagyon. Az első két kísérletem érvénytelen lett. A harmadikra oda kellett tennem magam, a megfelelő összpontosítás, a figyelem és a fegyelem, no meg a sok edzés és az alapos felkészülés meghozta eredményét. Végül jól mozogtam és így egy hatalmas egyéni csúcs lett a jutalmam. A legjobb azonban mégis az volt, hogy az edzőm megdicsért. Nagyon élveztem ezt a két napot. Várom a folytatást! Remélem, az idei őszi szezonban sem vallok szégyent.

Eredményeim a versenyen:

  • 100 méteres síkfutás: 11.96 s
  • távolugrás: 600 cm
  • súlylökés: 10.52 m
  • 400 méteres síkfutás: 56.56
  • 110m gát: 17.17 s
  • magasugrás: 160 cm
  • gerelyhajítás: 41.90 m

 

Kovács Péter, Kaposvár 2.