Az első alkalom…

Az első alkalom…

Eljött a várva várt nap (május 28.), mikor a pécsi legkisebbekkel megkezdődik a közös munka, az élményekkel és kemény munkával teli közös 14 év. Ennek első állomása a szülői értekezlet.

Izgatottan gyülekeztek a „kis újoncok” szüleikkel a Közösségi Házban, voltak akik már találkoztak a Beválogatáson, a többiek kíváncsian, megszeppenve és félénken nézegették egymást. Rengeteg fontos megbeszélni való, napirendi pont és téma került elő ezen a délutánon. Az Alapítvány 10 éves jubileumáról készült kisfilmet is megtekintették a gyerekek szüleikkel, ízelítőt kapva az alapítványi létből, majd dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató nyitotta meg a szülői értekezletet és osztott meg fontos és lényeges információkat.

A papírmunka rengetegében kissé elveszve, de annál jobb hangulatban telt a papírok kitöltése: tanulmányi szerződések, tábori nyilatkozatok, szociális kérdőív stb. A gólyatábor hasznos tudnivalói, az egyéb nyári programok. Érdeklődéssel tanulmányozták a gyerekek a házirendet is.

Pihenésképpen egy rögtönzött kis büfében volt idő azért lazításra is; evésre, ívásra, az első óvatos, halk ismerkedős beszélgetésekre.

Jó volt végre együtt látni ezt a kis csapatot, az apró kis arcokon izgatottság látszott, mely a délután végére már felszabadult mosolyokká alakult. A nagyok mellé 15 picivel bővült a „gyerekeim” tábora … hiába a „nagy család” öröm!

Nemsokára találkozunk a gólyatáborban!

Borsy Luca mentor