Badacsonyi kirándulás

Néhány sorral lejjebb egyike a legifjabbaknak próbálta összefoglalni a Kaposvári Közösségi Ház szombati családi napján tett kirándulásunkat. Olvasva a sorokat rájöttem, hogy akár kisregényt, de novellát biztosan tudnánk írni az ott átéltekből. Jó volt együtt látni a csapatokat, a legújabbakat és a már-már „veteránokat”. Sokunk semmi pénzért nem adná az élményt, amelyet ettől a badacsonyi túrától kaptunk.  Mindenki igyekezett nem csak nézni, de (meg)látni; mindenkinek volt lehetősége választani: túrázni, sétálni a valóban gyönyörű őszi napsütésben, üldögélni a tóparton, ritka adomány, hogy kamaszgyermekünk közös fotót enged készíteni, felsegíteni a beteg nagyit, kivárni, míg együtt felérünk a badacsonyi csúcsra. Jó volt látni a szülőket, akik meg is kóstolták a hegy idei terméséből készült finom szőlőlét – vagy koccintottak egy jó pohár rizlinggel. És finom volt a zsíros kenyér lila hagymával a Rózsakő mellett, amelyet gazdasági vezetőnk és párja lelkesen készített el nekünk. Volt, aki közülünk dalra fakadt, az ott sétáló turisták nagy örömére, jó volt jegyért sorba állni egyszerűen csak büszke lenni, arra, hogy mi „csányisok” vagyunk és próbálni részletesen elmagyarázni kik is vagyunk mi – no meg nézni, a meglepődést és elismerést. Sokan voltunk, együtt. Várjuk a következő tartalmas együttlétet! Az alábbi beszámolók és a galéria, remélem, többet elmond.

„Eljött végre a várva-várt nap: elmentünk a Balatonra családunkkal és mentorainkkal. Az összes kaposvári csoport jött. Reggel buszra szálltunk, indultunk Fonyódra, még egy kicsit kómásan. Egy röpke óra múlva oda is értünk. Leszálltunk a buszról, megvettük a jegyeket és szálltunk is fel a katamaránra. A hajóra kicsit ijedve szálltam fel, de közben élveztem is. Útközben kaptunk feladatlapot, amit ki kellett tölteni, és olyan feladatokat kellett megcsinálni, mint például ,,csináljunk csoportképet Kannás Tamással”. A kérdések kicsit nehezek voltak, de a szülők segítségével megoldottuk. Átértünk, a hegyre vezető úton a feladatok megoldása mellett megismerkedhettünk a Balaton festőjével, és Badacsony ismert helyeivel. Nagyon sokat sétáltunk, de megérte, hiszen egy gyönyörű táj fogadott minket. Fent a hegyen (majdnem a tetején) megcsináltuk a következő feladatot: a természet adta termésekből készített őszi díszt. Ezt főleg a szülők csinálták, mi inkább játszottunk. Szerencsére jó sok időt tudtunk ott pihenni és játszani. Ezt követte az eredményhirdetés. Utána túráztunk még egy kicsit és mentünk vissza a kikötőbe. Nagyon elfáradtunk, de élveztük is. Remélem a máskor is lesz ilyen klassz napunk.” Kovács-Nagy Sarolta Kaposvár 4-es csoport

„Az alapítvány kaposvári csoportjának mind a 4 csoportja részt vett a szombati családi napon, amit Badacsonyba szerveztek. Reggel indultunk 2 busszal, majd Fonyódon hajóra szálltunk, úgy mentünk át Badacsonyba. Már a hajón megkaptuk a kvízkérdéseket, és egyéb játékos feladatokat tartalmazó lapokat. Csapatokra osztottak minket, és elkezdtük az érdekes, Balatonra vonatkozó kérdések megválaszolását. Míg a hajóállomásról felértünk a Rózsakőig, megoldottuk a feladatokat, illetve folyamatosan gyűjtöttük az őszi terméseket a koszorú készítéséhez. A mi csoportunk, gyerekek és szülők egyaránt, nagyon jól éreztük magunkat, jókat beszélgettünk a feladatok megoldása során, illetve a délutánra szervezett szabadprogram alatt is. Köszönjük a lehetőséget az alapítványnak, hogy ilyen helyre is eljutottunk, és köszönjük a mentoroknak is a szervezést és lelkiismeretes munkájukat!” Huszár Veronika, szülő Kaposvár 1-es csoport

GALÉRIA