Benga előadás Kaposváron

A mai napon látogattak el hozzánk, Kaposvárra a Benga produkció színészei, hogy egy kellemes délutánt töltsünk együtt.

Az előadás tantermi színházi produkció, mely elsősorban a középiskolás korosztály számára készült. A produkció megvalósításának különösebb technikai igényei nincsenek, átlagos, tantermi környezetben játszódik. Befogadóképessége az osztályterem méretétől függ. Ideális esetben egy osztálynyi (körülbelül 30 fő) diáknak adható elő.

Az előadás két gimnazista barátságát mutatja be. A Benga becenevet viselő Ádám okos, ám halk szavú, visszahúzódó fiú. Állandó céltáblája az osztály vagányának, Dávidnak. Ha rosszul érzi magát, képzeletbeli világába menekül, oda, ahol ő irányít mindent, és ahol egy menő show műsor házigazdája. Ádám túl gyakran menekül belső világába, és ez egy idő után feltűnést kelt, sőt, konfliktushoz vezet saját magával és a környezetével szemben. Muszáj kilépnie az álomvilágból, de nem éppen az várja odakint, mint amire számít…
A produkció második fele egy drámapedagógiai elemeket tartalmazó foglalkozás. Ennek keretében az előadás által felvetett kérdéseket dolgozzuk fel a diákokkal közösen, átvilágítva ezzel az osztályközösségekben felbukkanó problémákat.
Azt vizsgáljuk, mi a különbség barátság, illetve haverság között, a virtuális valóságban való lét és a való világ között, és arról is szót ejtünk, mennyire befogadó az a közeg, ami körülvesz bennünket.
Az előadás bábos elemeket tartalmaz, mert az előadók kihívásnak érezik, hogy a kamaszok körében cikinek tartott bábszínházat releváns, élő, kortárs kifejezési módként használják.

Köszönjük a tartalmas délutánt a szereplőknek, Béli Ádámnak és Czupi Daninak!!