Beválogatás Pécsett

Beválogatás Pécsett

2021-ben a Csányi Alapítvány az általános iskola 4. osztályát a 2020/21-es tanévben befejező tehetséges, hátrányos helyzetű gyermek számára hirdetett pályázatot tehetséggondozó Életút Programjába való bekerülésre, melynek keretein belül 15 fő pécsi és 15 fő Nagybajomban és annak térségében élő gyermek kerül beválogatásra.

A beválogatásokat a járványhelyzet miatt az előre kitűzött időpontokban nem tudtuk megtartani.

Az előírt óvintézkedéseket betartva, április 22. és 24. között a pécsi Beválogatást kiscsoportokban megtartottuk. A pályázó gyerekeknek és kísérőiknek az Alapítvány gyorsteszteket biztosított, annak érdekében, hogy a legnagyobb biztonságban tudjuk megtartani a beválogatást, és mindenki egészségesen térhessen haza.

Mindhárom napon a szövegértés és a matematika feladatlapok kitöltésével adhattak számot tudásukról a pályázók. Amíg a gyerekek a teszteket írták, a szülőknek dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató tartott tájékoztatót az Életút Programról, majd a pécsi Közösségi Ház egyetemistái, Járay Bianka, Gaál Dorottya és Szabó Gábor számoltak be az Alapítványnál szerzett élményeikről. A délelőtt folyamán a gyerekek és a szülők is részt vettek egy-egy drámafoglalkozáson. Az ebédet követőn a jelöltek személyes interjún mutathatták be portfóliójukat, elmondhatták, miért szeretnének a Csányi Alapítvány közösségének részesei lenni. A gyerekek alkotásokkal, előadással, érmekkel, oklevelekkel készültek.

Az Alapítvány Kuratóriuma következő ülésén dönt a pécsi és nagybajomi csoportokba bekerülő pályázókról.
Az Életút Programba beválogatott gyermekeket és családjukat, valamint iskoláikat a döntést követően postai úton értesítjük.

Köszönjük mindazoknak, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel! Reméljük, a gyerekek és a szülők is szép élményekkel tértek haza.