Beválogatás Szegeden percről percre

Beválogatás Szegeden percről percre

2018. március 24. A Beválogatás második napja

8:30 – 9:00 A Szegedi Közösségi Ház szeretettel várja az újabb jelölteket. Elkezdődött a regisztráció. Sok sikert kívánunk a gyerekeknek!

9:00 – 10:00 A regisztrációt követően dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató és Martincsek Béla Zoltán mentor köszöntik a jelenlévő szülőket és gyerekeket, és bemutatják a megjelent kollégákat és diákokat. Ezután a jelöltek tesztírásra mentek és az Alapítvány Gyermekparlamentjének vezetője Faragó Brúnó, Benczúr Anna végzős gimnazista, illetve az operatív igazgató mutatja be a szülőknek az Alapítvány működését.

10:15 – 11:00 A tízórai elfogyasztását követően a gyerekek elkezdték megírni a szövegértés teszteket, ez idő alatt a szülőknek drámafoglalkozást tartanak a pécsi és kaposvári kollégák.

11:15 -12:30 Elkezdődött a gyerekek drámafoglalkozása, amit mindenki nagyon izgatottan várt. Amíg a csoport egyik része a játékos drámafoglalkozáson vesz részt, a többiek a nagyokkal társasoznak, beszélgetnek és közösen sportolnak kint a gyönyörű tavaszi időben.

14:00 Nem maradhatott el a szülők által kitöltött játékos matematika tesztek értékelése. A finom ebéd elfogyasztása után elkezdődtek az interjúk és az egyéni portfóliók bemutatása.

17:30 A Beválogatás második napja is lezárult. Örülünk, hogy egy újabb csoport tehetséges gyerekkel találkozhattunk. Bízunk benne, hogy mindenki szép élményekkel tért haza.

2018. március 23. A Beválogatás első napja

8:30 – 9:00 A Szegedi Közösségi Ház szeretettel várja az első jelölteket. Elkezdődött a regisztráció. Sok sikert kívánunk a gyerekeknek!

9:00 – 10:00 dr. Radoszáv Miklós, az Alapítvány operatív igazgatója és Martincsek Béla Zoltán a Közösségi Ház mentora köszöntik a megjelent szülőket és gyerekeket. A köszöntő és a kollégák bemutatása után a jelöltek tesztírásra mentek, ezalatt Sebők Marcell a Szegedi Egyetem első éves hallgatója, Benczúr Anna végzős gimnazista, illetve az operatív igazgató bemutatják az Alapítvány mindennapjait és működését.

9:15 – 10:00 A gyerekek elkezdték a matematika-logika tesztek megírását.

10:15 – 11:00 A tízórai finomságok elfogyasztása után a gyerekek elindultak megírni a szövegértés tesztet, amíg a szülők drámafoglalkozáson vesznek részt.

11:15 -12:30 A szünet után a gyerekek egyik része játékos drámafoglalkozáson vesz részt, a többiek a nagyokkal közösen társasoznak, kártyáznak és megnézhetik a Közösségi Ház természettudományi szobáját is.

13:00 Az ebédszünet után elkezdődtek a személyes interjúk, a gyerekek bemutatják portfóliójukat és eddigi eredményeiket.

17:30 A beválogatás első napja lezárult. A további jelentkezőkkel a holnapi nap folyamán találkozunk. Köszönjük mindazoknak, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel!

KÉPEK