Böhönyén farsangoltunk

A farsangi időszak végéhez közeledve részt vettünk a Böhönyei Könyvtár és Művelődési Ház által szervezett farsangi mulatságon, február 26-án.

A vidám szerda délután kezdéseként megismerkedtünk régi szokásokkal, hagyományokkal, majd elkészítettük saját busó álarcunkat papírzacskóból és színes papírból. A rémisztő, de mégis vicces álarcokat fel is vettük és megmutattuk a többi gyereknek is. Ezután megérkeztek közénk a böhönyei jóboszorkányok, akik segítségével eltemettük a telet és az általuk készített öt féle fánkból jól belakmároztunk.

A délután „fénypontjaként” elégettük a kiszebábot, beleraktuk a zsebébe félelmeinket és reméljük, hogy a kiszebábbal együtt eltűnt az összes.

A nap végén a Kiskondás népzenei együttes koncertezett nekünk, megismerkedtünk olyan népi hangszerekkel, mint a citera, doromb, tambura és az ütőgardon. A táncos, zenés mulatság után, egy hosszú és tartalmas délután végén mindenki rengeteg élménnyel térhetett haza.

Nagybajomi 3-as csoport